3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! 

 Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι!

Μέσα σ΄ ένα τεταμένο διεθνές περιβάλλον που καθορίζεται απ΄ τους οξυμένους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών, μέσα σ΄ ένα κλίμα που ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο, που χτυπιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες και εντείνεται η φασιστικοποίηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά την επίθεσή της ενάντια στο λαό, όπως απαιτούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το 3ο «μνημόνιο».

Σε ευθεία βολή βρίσκεται τώρα το δικαίωμα στην ασφάλιση, την περίθαλψη και τη σύνταξη! Ένα δικαίωμα όλων των εργαζομένων, για το οποίο έχουν πληρώσει για δεκαετίες με την ίδια τη δουλειά τους και με τον κλεμμένο ιδρώτα τους! Ένα δικαίωμα το οποίο θα πρέπει να θεωρείται από εδώ και στο εξής ως ένα «επίδομα» που θα αποτελεί «ατομική» υπόθεση του εργαζόμενου.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα μέτρα Κατρούγκαλου, μειώνει κι άλλο τη βασική σύνταξη πείνας στα 382 ευρώ – την ονομάζουν «εθνική» – εισάγει τη λογική της λεγόμενης «ανταποδοτικής σύνταξης», νέο υπολογισμό του ύψους των συντάξεων (ενδεχόμενα και επαναϋπολογισμό των ήδη παρεχόμενων συντάξεων!), που θα οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή τους, αυξάνει τα όρια ηλικίας. Στοχεύει στη μείωση και τελικά στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους εργαζόμενους και για τους αγρότες, εντείνοντας το ξεκλήρισμά τους.

Για το πέρασμα της αντιλαϊκής και αντεργατικής αυτής επίθεσης, που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, του αντιασφαλιστικού νόμου, της βαριάς φορολογίας, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο μάλιστα πως ακολουθούν κι άλλα μέτρα, με στόχο τις εργασιακές σχέσεις και την «απελευθέρωση» των απολύσεων, η κυβέρνηση καλεί σε «εθνική συστράτευση» όλες τις δυνάμεις του συστήματος. Τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ενωση Κεντρώων προσήλθαν σε «εθνικό διάλογο» με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βασικό μέλημα το πώς θα στηριχθεί, θα περάσει και θα συνεχιστεί η επίθεση αυτή.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η μοναδική διέξοδος για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, είναι η δική του πάλη, η δική του αντίσταση και διεκδίκηση. Κόντρα στη γραμμή της υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην γραμμή των περιχαρακωμένων-χωριστικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ (που ουσιαστικά, είναι κομματικές παρελάσεις των δυνάμεων του ΚΚΕ), που καμία σχέση δεν έχουν με το ξεδίπλωμα ενός σοβαρού λαϊκού και εργατικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια!

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη, αλλά και ν’ αναπτύξουν αγώνες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, σπουδών, στις συνοικίες, σε πόλεις και χωριά. Για να υπερασπίσουν κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και τους ίδιους τους όρους της ζωής τους. Για ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

· Κάτω τα χέρια απ΄ την ασφάλιση! Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!

· Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!

· Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!

· Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια!

· Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ.Ν.Τ. – Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

· Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!

· Μ΄ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Απεργιακή συγκέντρωση, Πλατεία Δημαρχείου 10.30πμ