Το 3ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη δράση της ActioAid ”Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους”

Ξέρατε ότι χρειάζονται επιπλέον 1,7 εκατομμύρια δάσκαλοι παγκοσμίως προκειμένου όλα τα παιδιά του κόσμου να πάνε σχολείο (το 1 εκατομμύριο μόνο στην Αφρική); Και δυστυχώς ακόμη 61 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που θα έπρπε να πηγαίνουν Δημοτικό δεν έχουν γραφτεί ποτέ.

Ξέρατε ότι σε πολλές απομακρυσμένες κοινότητες το ρόλο του δασκάλου αναλαμβάνουν άνθρωποι που είναι απόφοιτοι γυμνασίου ενώ συχνά οι τάξεις είναι μεγαλύτερες των 100 ατόμων; Η φετινή εκστρατεία ζητάει κατάλληλα εκπαιδευμένους δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου περισσότερα από 800 σχολεία της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία και θα πραγματοποιούν τις δράσεις τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε σχέση με την έλλειψη δασκάλων στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. 

Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας “Global Campaign for Education”
Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, αύριο Τρίτη στις 9.45, οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιήσουν πορεία ενημέρωσης, στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αφού θα πραγματοποιηθεί στο πεζοδρόμιο.