Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Λωρίδα Σαγιάδας και 338 κιλά χασίς

elas

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακινητές ναρκωτικών. Οι λαθρέμποροι μόλις αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους, με όπλα τύπου Καλάσνικωφ τα οποία έφεραν μαζί τους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα σε δασώδη περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας. Νωρίτερα, ψαράδες της περιοχής , είχαν εντοπίσει 9 σάκκους σε απομακρυσμένη παραλία και ειδοποίησαν τις διωκτικές αρχές. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή και μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους λαθρεμπόρους, οι οποίοι προφανώς περίμεναν συνεργούς τους για την παραλαβή των ναρκωτικού ουσιών, δέχτηκαν πυροβολισμούς, από τουλάχιστον 2 άτομα. Οι ίδιοι ανταπέδωσαν τα πυρά και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό.

Οι λαθρέμποροι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τους σάκους που μετέφεραν και κατάφεραν να εισέλθουν και πάλι στο Αλβανικό έδαφος, καθώς η απόσταση που τους χώριζε ήταν μικρότερη από πεντακόσια μέτρα.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και 9 ταξιδιωτικού σάκοι που περιείχαν 338 κιλά χασίς, ενώ εντοπίστηκαν και κάλυκες από όπλα Καλάσνικωφ με τα οποία είχαν πυροβολήσει οι αδίστακτοι έμποροι ναρκωτικών.