4 Αλβανοί συνελήφθησαν στο κέντρο της Ηγουμενίτσας με βαρύ οπλισμό

elas

elasΠρος κάθε κατεύθυνση κινείται η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να διαλευκάνει την περίεργη και εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση των ενόπλων που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Η αστυνομία είναι πεισμένη ότι η ομάδα των τεσσάρων είχε συγκεκριμένο στόχο καθώς οι τρεις από αυτούς ήταν οπλισμένοι και τα όπλα ήταν έτοιμα για χρήση.

Πρόκειται για δύο πολεμικά τύπου Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι τύπου zastava των 7,65 χιλιοστών. Επίσης βρέθηκαν 57 σφαίρες για τα Καλάσνικοφ και δέκα για το πιστόλι.

Το λευκό σιτροέν με Αλβανικές πινακίδες είχε διέλθει από το τελωνείο Μαυροματίου. Είχε ελεγχθεί χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Έτσι εκτιμάται ότι κάποιοι από την ομάδα των τεσσάρων είχαν περάσει από μονοπάτι τα σύνορα μεταφέροντας και τον οπλισμό ή είχαν φτάσει από άλλο σημείο της χώρας σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Η Αστυνομία, έχοντας πιθανόν πληροφορίες είχε θέσει το αυτοκίνητο υπό παρακολούθηση.

Την ώρα που βρίσκονταν στην παραλιακή, στο ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας έγινε μία καταδρομική επιχείρηση από στυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και οι τρεις ένοπλοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των αστυνομικών ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα και κυρίως δεν έδωσε το χρόνο στους τρεις ενόπλους να αντιδράσουν.

Η προανάκριση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη όπως και η έρευνα για τον εντοπισμό συνεργατών.