Κατασχέθηκαν 40 κιλά τσάϊ!!!

tsai1

tsai1Διαπίστωση παράβασης από το Δασαρχείο Ιωαννίνων

Παράβαση της Δασικής Αστυνομικής Διάταξης του Δασαρχείου Ιωαννίνων διαπιστώθηκε από υπαλλήλους της απογευματινής βάρδιας της υπηρεσίας, που εκτελείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δασοπροστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακενονίας του έτους 2012, μετά από τηλεφωνική καταγγελία του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων για παράνομη συλλογή τσαγιού.

To συμβάν σημειώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Συρράκου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, όπου οι  ανωτέρω υπάλληλοι κατάσχεσαν 40 χλγ τσαγιού  και προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες, όπως ορίζεται στη Δασική Αστυνομική Διάταξη του Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα Διάταξη  επιτρέπεται η συλλογή με κοπή ειδών των φυτών αχίλλεια, δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, σιδερίτη ή τσάϊ του βουνού ή ελληνικό τσάϊ, σκορπίδι, σπαθόχορτο, στάχυς, τεύκριο, σπληνόχορτο, φασκόμηλο, χελιδόνιο μόνο μετά την ανθοφορία τους και ειδικότερα για το τσάϊ μετά την 10η Ιουλίου. Επίσης επιτρέπεται η συλλογή ανθών τίλιου ή φιλύρας ή φλαμουριάς και σαμπούκου απαγορευμένης της κλάδευσης των δέντρων. Ωστόσο η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό του μισού (½ ) κιλού κατ’ άτομο και ημέρα.

Για ενημέρωση δική σας και των ενδιαφερόμενων πολιτών,  σας γνωρίζουμε ότι η σχετική Διάταξη (αριθμ. πρωτ. 33365/3698/15-06-2012) έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της Αποκεντρωμένης Διοικήσης με αριθμό ΑΔΑ Β4ΛΤΟΡ1Γ-ΝΜ6 .