40 μαθητές του Δήμου Ηγουμενίτσας που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης θα παίρνουν καθημερινά κολατσιό

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την έναρξη της δράσης που αφορά τη στήριξη μαθητών μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού.

Από αρχές Μάρτη και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, με τη συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη συνεργασία των διευθυντών και των συναδέλφων των σχολείων, με κάθε διακριτικότητα, 40 μαθητές του καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας θα παίρνουν καθημερινά κολατσιό.

Πρόκειται για παιδιά που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, κυριολεκτικά πρόβλημα επιβίωσης. Αποτέλεσμα βέβαια της πολιτικής που κυβέρνηση – ΔΝΤ & τρόικα εφαρμόζουν με κάθε τρόπο οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Η κίνησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα, είναι πράξη αλληλεγγύης προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους και σκοπό έχει να αναδείξει το πρόβλημα και στην τοπική κοινωνία. Δεν εντάσσεται στη λογική του εθελοντισμού και των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να βρει λύση και να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα.

Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική μέχρι την ανατροπή της. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ