400 τόνους σκουπίδια και μπάζα…

400 τόνους σκουπίδια και μπάζα απομακρύνουν την τελευταία εβδομάδα συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, από το αλσύλιο πάνω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στον οποίο διέμεναν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
Από την περιοχή έχουν μέχρι και χθες Πέμπτη απομακρυνθεί 50 φορτηγά αδρανή υλικά, ενώ η επιχείρηση καθαρισμού του χώρου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Για τον καθαρισμό του χώρου εργάζονται καθημερινά 20 εργάτες και 2 ερπυστριοφόρα μηχανήματα, 2 τσάπες και 3 φορτηγά.
Το κόστος της επιχείρησης, όπως το εκτιμά ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Χρήστος Κάτσιος, αγγίζει τις 5000¤ ημερησίως, ενώ τελικά η όλη επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει 10 ημέρες.
Όπως τονίζει ο κ. Κάτσιος, ο Δήμος προτίθεται να διεκδικήσει από την πολιτεία το ποσό αυτό, αφού επισημαίνει είναι ένα κόστος που δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηκώσει μόνος του. Μάλιστα τονίζει ότι το κόστος της επιχείρησης αυξήθηκε, αφού υπήρχαν έντονες “πιέσεις” και από την αστυνομία και την πυροσβεστική, η όλη επιχείριση να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μην δεσμευτεί για μακρό χρονικό διάστημα προσωπικό των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή. Ο Δήμος δε, επισημαίνει, αναγκάστηκε, για να ολοκληρώσει την επιχείριση χωρίς να παραμελήσει την καθαριότητα του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων, να απασχολήσει επιπλέον εργαζόμενους με ημερομίσθιο.