Μεγάλη επιχείρηση στην Πλαταριά… Κατασχέθηκε σκάφος και 425 κιλά χασίς!

Την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών κατέσχεσαν στην διάρκεια της νύχτας αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση. Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε σε απόμερη περιοχή της Πλαταριάς, όπου σκάφος προσέγγισε μεταφέροντας  σχεδόν μισό τόνο χασίς! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, μετέφερε συστηματικά, δια θαλάσσης, ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Το σκάφος μήκους εξίμισι μέτρων είχε ξεκινήσει από τους Αγίους Σαράντα. Κινούνταν με πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ κοντά στην ακτογραμμή ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα από τις κάμερες και τα ραντάρ του λιμενικού.

Ωστόσο, η αστυνομία είχε ζητήσει την συνδρομή των λιμεναρχείων και σε απόσταση… ασφαλείας έπλεαν εφτά σκάφη των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Λευκάδας.

Όταν το σκάφος σταμάτησε στην Πλαταριά, σε σημείο όπου θα ξεφορτώνονταν οι σάκοι με το χασίς, επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο δράστης συνελήφθη, κατασχέθηκε περίπου μισός τόνος ναρκωτικών καθώς και το σκάφος.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που οργάνωσε η αστυνομία στην Ήπειρο αλλά και για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που κατάσχονται. Συνολικά κατασχέθηκαν 36 σάκοι με 425 κιλά χασίς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός Αλβανικής υπηκοότητας, για εισαγωγή μέσω της θαλάσσιας οδού και διακίνηση στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας

Ο δράστης επιχείρησε να εισάγει με σκάφος στη χώρα (424) κιλά κάνναβης

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.03.2018) μετά τα μεσάνυχτα σε παραλιακή περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας με τη συνδρομή σκαφών των Λιμεναρχείων Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Λευκάδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί αλλοδαπός διακινητής μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας μέσω της θαλάσσιας οδού, (424) κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επέμβασης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 42χρονος τη στιγμή που προσέγγιζε με σκάφος παράκτια περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας και επιχειρούσε να βγάλει από αυτό, σημαντική ποσότητα κάνναβης.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (424)  κιλών, το σκάφος, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, στην οποία βαρύνεται με την κατηγορία της οργανωμένης εισαγωγής στην χώρα ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.