Η οδομαχία των Συβότων φέρνει το 50-50

Άγρια κόντρα μεταξύ των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας για το δικαίωμα μεταφοράς επιβατών από τα Ιωάννινα στα Σύβοτα οδηγεί τους δύο φορείς στο καθεστώς συνεκμετάλλευσης της γραμμής που μέχρι πρόσφατα μονοπωλούσε το ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων.

Η Θεσπρωτία έχει τις ακτές και τις παραλίες και τα Γιάννενα τον κόσμο που αναζητά αναψυχή και δροσιά προς αυτές. Για τα ΚΤΕΛ το θερινό δρομολόγιο από τα Γιάννενα στα Σύβοτα είναι προσοδοφόρο, τόσο που το ΚΤΕΛ Ν.Ιωαννίνων να μην επιθυμεί να μοιράσει τα κέρδη του με το ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας θεωρώντας το εν λόγω δρομολόγιο μονοπωλιακό του δικαίωμα κάτι που προφανώς και ευλόγως αρνήθηκε να δεχτεί το ΚΤΕΛ νομού Θεσπρωτίας ζητώντας τη συνεκμετάλλευση της γραμμής.

Ας πάρουμε όμως πράγματα από την αρχή. Όπως αναρτήθηκε χθες στο Epiruspost.gr, σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας με αφορμή τη γραμμή που λειτουργεί από την Ηπειρωτική πρωτεύουσα προς τα Σύβοτα.

Τη γραμμή λειτουργεί το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο παρουσιάζοντας τάση απόλυτου ηγεμονισμού, θέλει να την εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά και όχι με το καθεστώς που λειτουργούν τα διανομαρχιακά δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι λεωφορείο από τα Γιάννινα προς τα Σύβοτα πηγαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα κατά τους θερινούς μήνες κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό με αυξημένη κίνηση.

Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει απευθυνθεί εγγράφως στην Περιφέρεια Ηπείρου και ζητά την απαγόρευση εκτέλεσης του εν λόγω δρομολογίου, θεωρώντας ότι είναι παράνομο.

Μάλιστα προτείνει τη δρομολόγηση διαδικασιών για την καθιέρωση νέας υπεραστικής γραμμής Σύβοτα- Ιωάννινα και αντίστροφα με κοινή εκμετάλλευση, κατά ποσοστό 50% από κάθε ΚΤΕΛ.

Στο ίδιο θέμα παρενέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος του τοπικού ΚΤΕΛ.

Μετά την αντίδραση από την πλευρά του ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας και του Αντπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, προς αποφυγή περεταίρω διενέξεων και νομικών εμπλοκών, θέλουν το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων να συνετίζεται και να επιζητά τη συνεργασία ώστε η γραμμή να  λειτουργεί με το νόμιμο καθεστώς της διανομαρχιακής εκμετάλλευσης δρομολογίων.