ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Γράφει ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης

      Η προεκλογική  φράση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» μόνο από τον ίδιο μπορεί να διευκρινιστεί. Από πλευράς μας μία ερμηνεία μπορεί να δοθεί: Χρήματα στο Ελληνικό Κράτος ούτε υπήρχαν, ούτε υπάρχουν από συστάσεως του. Με χρέη ιδρύθηκε, με χρέη πορεύτηκε και με χρέη έζησε. Ποτέ δεν είχε …θετικό ταμείο το Ελληνικό Κράτος.. Χρήματα, πολλά χρήματα, υπάρχουν στις 500 Ελληνικές οικογένειες, που και τώρα μέσα στην κρίση και την δυστυχία του Ελληνικού λαού γεμίζουν τις κοσμικές στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών, με την  μαχαραγιάδικη ζωή τους.

Είπαμε «μαχαραγιάδικη» ζωή και …γυρίσαμε 32 χρόνια πίσω.

  Στα χρόνια, που τα ηνία της Περσίας (Ιράν) κρατούσε ο ΣΑΧΗΣ Μωχάμετ Ρεζά Παχλαβί η χώρα  αυτή είχε καταστεί Μεγάλη Περιφερειακή Δύναμη. Ήταν η ψυχή του  ΣΕΝΤΟ (ΝΑΤΟ της Ανατολής) και ο  Περσικός Στρατός άριστα εκπαιδευμένος και σύγχρονα  εξοπλισμένος  από τις ΗΠΑ,  κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας τις στρατιές της Σοβιετικής Ένωσης.

  Με τη δύναμη και την αίγλη του ισχυρού Κράτους  η Περσία «έπαιζε» δυνατά στα διπλωματικά  «χρηματιστήρια». Τεράστια ήταν η επιρροή της για τις αποφάσεις, που αφορούσαν όλους τους γείτονές της.

…Και ενώ το Περσικό Κράτος «μετρούσε» στην Διεθνή σκακιέρα, οι Πέρσες συναγωνιζόταν στη φτώχεια και την εξαθλίωση ο ένας τον άλλο. Τον πλούτο της Χώρας κρατούσαν στα χέρια τους οι τοπικοί Ηγεμόνες με τους υποτακτικούς των, οι περίφημοι Μαχαραγιάδες (Απόλυτη ομοιότητα με τους Οθωμανούς πασάδες που είχαν υποτακτικούς τους, τους Μπέηδες και τους Αγάδες).

Από την μια πλευρά η χλιδή των 500 περίπου Μαχαραγιάδων και από την άλλη η εξαθλίωση των εκατομμυρίων πεινασμένων και αγανακτισμένων πολιτών.

 Σ’ αυτή την κατάσταση ο συνετός Σάχης,  που είχε δυτική παιδεία, έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει και εκάλεσε όλους τους Μαχαραγιάδες στην Μεγάλη  Αίθουσα των ανακτόρων. Αφού τους χαιρέτησε ένα – ένα τους είπε – περίπου – τα εξής:

«Αγαπητοί φίλοι, Συνεργάτες και Στυλοβάτες της Μοναρχίας, σας ενημερώνω ότι η κατάσταση, που επικρατεί στην Χώρα είναι φοβερή. Ο λαός μας λιμοκτονεί και βρίσκεται σε απόγνωση. Αυτή η απόγνωση – φοβούμαι – ότι θα τον οδηγήσει σε εξέγερση και τότε – μετά από έμενα – τα επόμενα θύματα θα είσθε όλοι εσείς. Σας καλώ να συνεργασθείτε με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης μας και να δώσετε για τον Λαό ΛΙΓΑ για να μη τα χάσετε ΟΛΑ».

Με φανερή δυσαρέσκεια άκουσαν οι Μαχαραγιάδες την σύντομη ομιλία του Σάχη και πολλοί σχολίασαν  ότι έχασε τη λογική του, έπαυσε να είναι «δικός» τους.

Δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν σωστά την ομιλία, αλλά ούτε και την φοβερή κατάσταση. Μόνη τους σκέψη ήταν πως να διατηρήσουν τα «κεκτημένα».

  Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες οι Μαχαραγιάδες συγκρότησαν – μυστικά – μια Επιτροπή  με εντολή να επισκεφθεί στο Παρίσι  τον αυτοεξόριστο Ιμάμη Αγιοτολάχ Ρουχαλάχ ΧΟΜΕΪΝΙ, που αποτελούσε την ψυχή της Αντίστασης κατά του Μοναρχικού καθεστώτος και να ρίξουν «γέφυρες» ώστε – με την βοήθειά του –  όταν έλθει στην εξουσία, οι Μαχαραγιάδες να συνεχίσουν την …μαχαραγιάδικη ζωή τους! Έτσι νομίζουν!!! Έτσι προσδοκούσαν !!!

Το Περσικό Κράτος με τις δολιοφθορές των Μαχαραγιάδων και των Οργάνων τους άρχισε να αποσυντίθεται.

Ακόμη και ο πανίσχυρος Στρατός ένιωσε έντονα τα φαινόμενα της αποσύνθεσης και με την πρώτη κρίση διαλύθηκε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο βαριά άρρωστος Σάχης, που έπασχε από καρκίνο εγκατέλειψε την Χώρα μεταβαίνοντας στην Αίγυπτο, όπου βρήκε φιλοξενία από το Νασσερικό καθεστώς και σε λίγους μήνες πέθανε.

Την αναχώρηση του Σάχη από την Τεχεράνη ακολούθησε η άφιξη του Ιμάμη Αγιοτολάχ Ρουχαλάχ Χομεϊνί, ο οποίος έστησε σε μια πλατεία την Σκηνή του περιστοιχούμενος από μουλάδες και απεφάσισε:

1. Την κατάργηση του Κοσμικού Κράτους

2. την ίδρυση της Ισλαμικής «Δημοκρατίας»

3. την παραχώρηση της εξουσίας στους Μουλάδες, τους Ιμάμηδες και τους φρουρούς της επανάστασης, οι οποίοι άρχισαν με συνοπτικές διαδικασίες να εκτελούν όποιον ήθελαν να θανατωθεί σ’ ολόκληρη την Χώρα. Τα θύματα χιλιάδες με πρώτους τους περισσότερους Μαχαραγιάδες, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από την Περσία. Έτσι εγκαθιδρύθηκε το Ισλαμικό Κράτος της Περσίας, που κυβερνά μέχρι σήμερα την χώρα με την τρομοκρατία των μουλάδων, των Ιμάμηδων και των …Αχμαντινεζάλ!

Στην σημερινή Ελλάδα που βίαια οδηγείται από τους δανειστές της, στην Σταύρωσή της, στη σημερινή Ελλάδα της ανεργίας, της περικοπής μισθών και συντάξεων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αγανάκτησης, της απογοήτευσης, της απελπισίας και της απόγνωσης δεν υπάρχει «Σάχης» για να συμβουλεύσει  τις 500 Ελληνικές Οικογένειες, που συγκέντρωσαν τον πλούτο της Χώρας, να ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΑ για να μην τα χάσουν ΟΛΑ!

Μια άκομψη και κυνική, αλλά λογική  παρατήρηση έγινε από Γερμανό Βιομήχανο στον Έλληνα Πρόεδρο των Ελλήνων Βιομηχάνων κατά την ομιλία του κ. Παπανδρέου σε πρόσφατη συγκέντρωση Γερμανών Επιχειρηματιών στο Βερολίνο. Είπε με νόημα ο Γερμανός Βιομήχανος κατά λέξη:

«Οι επιτυχημένοι Επιχειρηματίες πρέπει να έχουν και πατριωτική συνείδηση»!

Οι Έλληνες Επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός Λαός έφθασε στα όριά του! Δεν έχει τίποτε ΑΛΛΟ να δώσει!!!! Δεν έχει, πλέον, τίποτε ΑΛΛΟ να χάσει .

Η απόγνωση των Ελλήνων έχει κορυφωθεί. Τι περιμένουν  για να πράξουν το Πατριωτικό τους καθήκον ; Άλλωστε από αυτόν τον τόπο οι περισσότεροι απέκτησαν  τον τεράστιο πλούτο τους μέσα από τις εργολαβίες, τις προμήθειες, τα θαλασσοδάνεια, τις επιδοτήσεις των Αναπτυξιακών Νόμων, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις, το λάδωμα της διεφθαρμένης Γραφειοκρατίας και άλλες πρακτικές κερδοφορίας και πλουτισμού.

Έχουν οι 500 Ελληνικές Οικογένειες πολλαπλάσια χρήματα από όσα οφείλει το Ελληνικό Κράτος στους τοκογλύφους της Δύσης.

Να πληρώσουν τα χρέη του Ελληνικού Κράτους λαμβάνοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 30ετούς διάρκειας.

Οι πλούσιοι έλληνες ας σώσουν το Κράτος από την κατάρρευση. Ας προλάβουν την οργή του λιμοκτονούντος Λαού. Ας μην πράξουν ό,τι έπραξαν οι Μαχαραγιάδες της Περσίας, που τσιγκουνεύθηκαν τα ΛΙΓΑ και τα έχασαν ΟΛΑ.

Ηλίας Κ. Βεζδρεβάνης