Πάνω από 500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 500.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 4 άντρες, ηλικίας 50, 53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος μετέφερε και διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να κινείται με ΙΧ αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και ερεύνησαν το ΙΧ όπου και βρήκαν 5 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181 χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά 123.600 πακέτα τσιγάρων, ενώ σε έρευνα της οικίας του 53χρονου στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 πακέτα τσιγάρων.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου διέμεναν οι τρεις συνεργάτες του και εντοπίστηκαν άλλα 749 χαρτοκιβώτια με 385.750 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 509.430 πακέτα τσιγάρων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr