Διάθεση πίστωσης 500.000 ευρώ για την γέφυρα Άννινου

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνου Μωραϊτη, στο αίτημα που είχε υποβάλλει τόσο προφορικά, όσο και εγγράφως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών για τη βελτίωση των προσβάσεων στην γέφυρα Άννινου, επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αντίρριου. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε από το Γραφείο του Υφυπουργού, για το σκοπό αυτό εγκρίθηκε πίστωση ύψους 500.000 ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, μετέφερε στον Υφυπουργό την ικανοποίηση  της Περιφερειακής Αρχής, του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Βασιλείου Ψαθά και των κατοίκων, κυρίως της Π.Ε. Άρτας, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που του υποβλήθηκε,  ιδιαίτερα μάλιστα  στη δύσκολη  οικονομικά περίοδο που διανύουμε.   «Είναι ευτύχημα για τη Βορειοδυτική Ελλάδα, που στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπηρετεί ως Υφυπουργός ο κ. Θάνος Μωραïτης, που καταγόμενος από τη γειτονική μας Αιτωλοακαρνανία, γνωρίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ευρύτερης περιοχής και δίνει λύσεις», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης,  προσθέτοντας και τη θετική παρέμβαση για την έγκριση της πίστωσης του βουλευτή  της Άρτας κ. Δ. Τσιρώνη.

Ήδη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Π. Ε. Άρτας  προωθείται η σχετική μελέτη, ώστε με τη μεταβίβαση της πίστωσης να γίνει η δημοπράτηση του έργου.