Στη βουλή το ψήφισμα του δήμου Κόνιτσας με θέμα: Η σχεδιαζόμενη Κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού

Στη βουλή έφερε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής το από 16/06/2013 ψήφισμα του δήμου Κόνιτσας με θέμα «Η σχεδιαζόμενη Κατάργηση του 583 Τάγματος Πεζικού».

Στο ψήφισμα αποφασίστηκε ομόφωνα η διατύπωση της καθολικής αντίθεσής στην κατάργηση του ιστορικού 583 Τ.Π.,η διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και κατάργηση δημοσίων οργανισμών, δομών και υπηρεσιών του Δήμου, οδηγώντας την περιοχή στην ερημοποίηση και τη φτωχοποίησής της, ο χαρακτηρισμός ως ανεπιθύμητους στον τόπο μας όσους συμφωνούν και υπογράφουν ανάλογες αποφάσεις και οι ενέργειες, με κάθε θεσμικό, νομικό και αγωνιστικό μέσο προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να προστατευτούν τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου και των Δημοτών.

Επισης, αναφορικά με τη φύλαξη των παραμεθορίων περιοχών και με αφορμή την από 17/06/2013 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Δένδια, κατατέθηκε αναφορά στην οποία αναφέρεται περιληπτικά πως τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης έχουν μειωθεί δραστικά για να χρειάζονται τέτοια δύναμη στον Έβρο.

 Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται επίσης για την οικογενειακή τους συνοχή και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και άλλων εγκλημάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων, αρχής γεννωμένης από το αιματηρό περιστατικό στο Πωγώνι.

Τέλος ζητούν τον επανασχεδιασμό και τον εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης <<Ασπίδα>>, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή τις καταθέσεις των αναφορών ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: <<Μετά την ανεπαρκή απάντηση που έλαβα από την κ. Δένδια αναφορικά με τη φύλαξη στην Ήπειρο, με την οποία είπε με λίγο λόγια ότι ΄΄όλα βαίνουν καλώς΄΄, έρχονται οι πληροφορίες περί κλεισίματος του 583 Τ.Π και οι διαμαρτυρίες των αστυνομικών για την προχειρότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης της επιχείρησης <<Ασπίδα>>.

Οι αυξανόμενες κλοπές και διαρρήξεις στα Γιάννενα αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα, που το Υπουργείο πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και όχι με αριθμούς…>>