ΘΕΑΤΟ-6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Ηπείρου 2012

afissaΣτην 6η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Θιάσων προχωρά η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. το διήμερο της Παρασκευής 23/11 και Σαββάτου 24/11 2012 στο Θέατρο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά (Καρκαμίσι).

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στρέψαμε το βλέμμα μας στην ευρύτερη γειτονιά μας , την Ήπειρο (& όχι μόνο) και απευθύναμε ένα διάπλατο κάλεσμα στις συνάδελφες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ώστε να ετοιμάσουν και να φέρουν δεκάλεπτα σατιρικά μονόπρακτα τα οποία δέθηκαν σε μια ενιαία θεατρική παράσταση μέσω θεατρικών «γεφυρών» και ιντερμέδιων, γραμμένα και υλοποιημένα από την ομάδα μας. Η ανταπόκριση φέτος ξεπέρασε τα περσινά δεδομένα αποδεικνύοντας ότι στο χώρο χτυπά δυνατά η φλέβα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε πείσμα του κατευθυνόμενου θεάματος και του τηλεοπτικού υπνωτισμού.

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε την 6η Θεατρική Συνάντηση της ΘΕΑΤΟ :

* την Παρασκευή 23/11/12 ,στις 9,00μμ, την παράσταση με κείμενα του Αρκά («Χαμηλές πτήσεις» & «η Ζωή Μετά») από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» και

* το Σάββατο 24/11/12 ,με 2 παραστάσεις , 6.30μμ (απογευματινή) και 9,00μμ (βραδινή) τις 9 συνολικά θεατρικές ομάδες που συμμετέχουν φέτος στην γιορτή μας : * «Οι Αθεράπευτοι» από τα Γιάννενα – * «Επί σκηνής» από τη Ζίτσα – * «η Αυλαία» από την Πάργα – * η «ΘΕ.Ο.ΦΙΛ από Φιλιάτες -* Θεατρική Σκηνή «Βορείως» από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων – * η θεατρική ομάδα Ρό(ώ)τα από τα Γιάννενα – * η θεατρική ομάδα «Θεατροφρένεια» από το Δίστομο και -* το «ΡΕΦΕΝΕ» Πάτρας οι οποίες θα μας παρουσιάσουν τα κωμικά τους 10λεπτα που με ευρηματικό τρόπο έχει «δέσει» η ΘΕΑΤΟ σε μια ενιαία παράσταση.

Αν η περσινή θεατρική συνάντηση είχε τίτλο «Αυλαία & πάμε» η φετινή συνάντηση τιτλοφορείται «Από τη σκιά στο φως» , σηματοδοτώντας την προσπάθειά μας να καταφέρουμε μια καλή ρωγμή στη Σκιά που απλώνεται στην καθημερινή μας ζωή μεταφερόμενοι -θεατές & ηθοποιοί – με όχημα την τέχνη του θεάτρου στο άπλετο Φως του γέλιου που επιδιώκουμε να σκορπίσουμε. Η διεισδυτικότητα του σατυρικού λόγου καθώς και το κέφι τόσων ανθρώπων πάνω και πίσω από τη σκηνή, ελπίζουμε να αναδείξουν μια γερή ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η Θ.Ε.Α.Τ.Ο. οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Δήμο Σουλίου & το Ν.Π «Αρωγή» για την συμπαράσταση και την στήριξη της προσπάθειας καθώς και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) . Καλεί δε , το φιλοθεάμον Θεσπρωτικό κοινό να συμμετέχει παρακολουθώντας αυτή τη μεγάλη κα συλλογική γιορτή του θεάτρου .