Προχωρά η κατασκευή των 6 ΣΕΑ στην Εγνατία

Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των 6 νέων Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, που έχουν προβλεφθεί να δημιουργηθούν στην Εγνατία Οδό, μετά την ολοκλήρωση των δημοπρατήσεων, τον ορισμό των αναδόχων και την έγκριση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προς το παρόν κατά μήκος των 670 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου λειτουργεί μόνο ένας ΣΕΑ, κοντά στη Βέροια, με αποτέλεσμα, οι διερχόμενοι οδηγοί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», η κατασκευή των σταθμών εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και η σύμβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 30 ετών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των υποδομών και των υπηρεσιών και θα καταβάλλει στην Εγνατία Οδό ένα ποσοστό από το τζίρο του, που θα συμφωνηθεί στη σύμβαση.
Ο πρώτος ΣΕΑ της Εγνατίας Οδού ξεκίνησε τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2010, με πρατήριο καυσίμων για τον ανεφοδιασμό των διερχόμενων αυτοκινήτων και πριν από ένα χρόνο άνοιξαν και καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας.
Ανάλογες θα είναι οι παροχές των 6 σταθμών που πρόκειται να γίνουν, μεταξύ των οποίων και στο Περιστέρι Ιωαννίνων (μονός στον αριστερό κλάδο).

Και νέοι σταθμοί
Η Εγνατία Οδός θα προχωρήσει και πρόδρομες εργασίες για να γίνουν σταθμοί αυτοκινητιστών σε τρία ακόμη σημεία, όπου έχουν επιλεγεί ανάδοχοι από πέρσι και είναι στο Ελευθεροχώρι Θεσπρωτίας, στο Σώστη Ροδόπης και στο Αρδάνιο Έβρου. Οι σταθμοί αυτοί θα είναι διπλοί και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας.

Πηγή: Πρωινά Νέα