60χρονος εντοπίστηκε στην Παραμυθιά να κυνηγάει παράνομα αγριογούρουνο το οποίο εγκατέλειψε μαζί με το όπλο και τράπηκε σε φυγή

kynigos
kynigosΤο βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) στην Παραμυθιά, Θηροφύλακες της Ομοσπονδίας μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών εντόπισαν και σταμάτησαν για έλεγχο έναν 60χρονο, που μετέφερε εκείνη την ώρα ένα αγριογούρουνο, το οποίο είχε σκοτώσει λίγη ώρα πριν.
Ο λαθροθήρας διέφυγε της σύλληψης, εγκαταλείποντας στο σημείο το κυνηγετικό του όπλο και το αγριογούρουνο.
Το αγριογούρουνο κατασχέθηκε και βγήκε σε δημοπρασία, όπως προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία.
Σε βάρος του 60χρονου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιο λόγο την Ομοσπονδία, υποβλήθηκε μήνυση και αναζητείται από τις αρχές.
Επίσης, τακτική δικάσιμο όρισε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας, ώστε να δικαστούν οι δύο λαθροθήρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή στο Μάζι Κόνιτσας από θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21.00 του Σαββάτου 21/07, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για άτομα που ασκούν συστηματικά λαθροθηρία, με θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, που είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση μία περιοχή στο Μάζι Κόνιτσας.
Το βράδυ της Παρασκευής, οι δύο λαθροθήρες έφτασαν στο σημείο για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα, όμως οι θηροφύλακες τους συνέλαβαν.
Στην προσπάθεια ελέγχου οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν και υπήρξε συμπλοκή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους εμπλεκόμενους.
Και οι δύο οδηγήθηκαν στο ΑΤ Κόνιτσας, όπου υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος τους.
Οι θηροφύλακες κατέσχεσαν ακόμη τα κυνηγετικά όπλα που έφεραν μαζί τους οι λαθροθήρες, φυσίγγια (μπάλες), μαχαίρια, καθώς και ειδικούς προβολείς που είχαν για νυχτερινό κυνήγι.

Τα περιστατικά αυτά δυστυχώς, έρχονται να συμπληρώσουν μία σειρά ανάλογων περιστατικών λαθροθηρίας στα όρια ευθύνης της Ε’ ΚΟΗ, που με τους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακές της προσπαθεί να φέρει αποτελέσματα στον τομέα της αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, που αποτελεί προσβολή και δυσφήμηση για τον κυνηγετικό κόσμο.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της θηροφυλακής και το έργο που παράγεται σε καθημερινή βάση, αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της προσφοράς και δράσης της.
Αυτή άλλωστε αποτελεί κατάκτηση όλων των κυνηγών έστω και αν ακόμη υπάρχουν ορισμένοι, που δε θέλουν να εκτιμήσουν και να αποδεχθούν τον ρόλο της.
Η Ε’ ΚΟΗ απευθύνει σαφή και αυστηρή προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση το έργο της για την αντiμετώπιση της μάστιγας της λαθροθηρίας, με οποιοδήποτε κόστος.
Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, χωρίς καμία παρέκκλιση, χωρίς καμία έκπτωση.
Η Ε’ ΚΟΗ τέλος καλεί τους συναδέλφους κυνηγούς να ενημερώνουν την Ομοσπονδία και τη θηροφυλακή για οποιοδήποτε περιστατικό λαθροθηρίας περιέρχεται στην αντίληψή τους.