Δήλωση Δημάρχου Φιλιατών σχετικά με το 628 Τάγμα Πεζικού

pappas

pappasΘέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τις  φήμες περί  κλεισίματος του ιστορικού 628  Τάγματος Πεζικού της πόλης μας και να καταστήσω σαφές πως οποιαδήποτε απόφαση κατάργησής  ή μεταφοράς του, θα βρει αντίθετους όλους τους κατοίκους της πόλης των Φιλιατών.

   Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συζητά σε οποιοδήποτε επίπεδο κάτι τέτοιο, τότε είναι πλέον σαφές πως η πολιτική ηγεσία της χώρας υιοθετεί απέναντι στον απομονωμένο και μεθόριο τόπο μας, μια εντελώς αδιάφορη, παράλογη και καταστροφική πολιτική συνεχούς αποδυνάμωσης από Υπηρεσίες και φορείς.

   Δε θα επιτρέψουμε λογιστικές και γραφειοκρατικές προσεγγίσεις, που δήθεν προάγουν το οικονομικό συμφέρον της πατρίδας μας, να κυριαρχήσουν της έννοιας του εθνικού συμφέροντος.

  Πέρα του ότι το  συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει δεθεί άρρηκτα με την ιστορία της επαρχίας μας, οι σκέψεις για κατάργηση ή μεταφορά του έρχονται σε μια περίοδο όπου οι συνοριακοί φρουροί μετακινούνται και η Αστυνομία, με ελλιπή στελέχωση και λόγω  οικονομικών προβλημάτων, υπολειτουργεί.

   Παρακολουθούμε την υπόθεση και είμαστε σε επαφή με τους πολιτικούς, αυτοδιοικήτικους και παραγωγικούς φορείς του νομού, προκειμένου να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση,  πως θα αντιδράσουμε  δυναμικά και δεν θα δεχθούμε  πλέον καμία άλλη απόφαση  ερημοποίησης του τόπου μας.

                                   Ο Δήμαρχος Φιλιατών

                                ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ