7 απολύσεις στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας

Εχτές Τρίτη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας για τις απολύσεις των πρώτων 7 υπαλλήλων, διορισμένων με διαφανείς διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη 9κ/2008)
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Αξιότιμες Κυρίες – Αξιότιμοι Κύριοι,

πρόσφατα απολύθηκαν μέσω e-mail (!!!) οι πρώτοι αξιοκρατικά διορισμένοι με ΑΣΕΠ Δημόσιοι Υπάλληλοι. 500 περίπου άνθρωποι με ιδιαίτερα υψηλά τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά, άριστη γνώση ξένων γλωσσών και χρήσης Η/Υ), βρέθηκαν “εν μια νυκτί” στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους, σε εφαρμογή μιας – νομικά και ηθικά – ακατανόητης δικαστικής απόφασης.

Πετύχαμε στην προκήρυξη 9κ/2008 του ΑΣΕΠ για την ΑΤΕBank (μια από τις ελάχιστες προκηρύξεις που δεν μοριοδοτούσε προϋπηρεσία δημοσίου – δηλαδή προϋπηρεσία stage) και αναγκαστήκαμε, μετά από μακρόχρονο εμπαιγμό από πλευράς της διοίκησης της τράπεζας, να αποδεχθούμε διορισμό στο ΙΚΑ. Μάλιστα υπογράψαμε και έγγραφα εκχώρησης κάθε δικαιώματος και απαίτησης, προκειμένου να προσληφθούμε. Αφήσαμε τις προηγούμενες εργασίες μας, τις οποίες είναι αδύνατο πλέον να ανακτήσουμε, και σε πολλές περιπτώσεις μετακομίσαμε με τις οικογένειες μας για να αναλάβουμε υπηρεσία στο Ίδρυμα. Πιστεύοντας στη Συνέχεια του Κράτους, Αρχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της Δημοκρατίας, προγραμματίσαμε τη ΖΩΗ μας με βάση την εργασία που κατακτήσαμε με τα προσόντα μας και ΜΟΝΟ.

Είμαστε συνολικά 7 υπάλληλοι στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας που έχουμε ΗΔΗ απολυθεί, ενώ είχαμε εκπαιδευτεί και αναλάβει επί δύο (2) χρόνια σχεδόν τη στελέχωση των νευραλγικότερων υπηρεσιών του (τμήματα απονομών/πληρωμών συντάξεων, ΚΕΠΑ, τμήματα εσόδων κλπ), οι οποίες ήδη έπασχαν βαρέως λόγω υποστελέχωσης, και κατά κοινή ομολογία μέχρι σήμερα τις κρατήσαμε όρθιες, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για την υπηρεσία και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή, ακόμα και όταν αυτό μεταφράζεται ως αδυναμία να δει τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες και το άδικο των αποφάσεών της. Η πραγματικότητα, όμως, μας διέψευσε και σήμερα βρισκόμαστε μετέωροι αφού οι δεσμεύσεις του συνόλου των πολιτικών αρμοδίων ότι θα επιλυθεί οριστικά το ζήτημα που προέκυψε εις βάρος ημών και του κοινωνικού συνόλου, και για το οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον αποδεικνύονται κενές.

Τη στιγμή που εμάς μας απολύουν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης αποφασίζει την κατανομή τετρακοσίων εξήντα δύο (462) διοριστέων της προκήρυξης 8κ/2008 στο ΙΚΑ…

Παρακαλούμε, λοιπόν, να μας βοηθήσετε δημοσιοποιώντας το θέμα μας, ώστε να δοθεί ΑΜΕΣΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ νομοθετική λύση για την αποκατάσταση της εργασιακής μας σχέσης και των εργασιακών κεκτημένων μας και πιστεύουμε ότι με τη δική σας υποστήριξη θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αλλά και από το πολιτικό σύστημα συνολικά για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Οι υπάλληλοι ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Ηγουμενίτσας, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ