Ένοχος ο 74χρονος που παρενόχλησε τη 14χρονη

Ένοχος, σύμφωνα με το άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κρίθηκε από το αυτόφωρο, ο 74χρονος από τη Θεσπρωτία, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, μετά από καταγγελία των γονέων του κοριτσιού και αφού προηγούμενως της είχε αφήσει σημείωμα με το οποίο προσέφερε χρηματα στο κοριτσάκι για να τον επισκέπτεται στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο 74χρονος,άφησε ένα σημείωμα στο κοριτσάκι, στο οποίο της ζητούσε να τον επισκέπτεται στο σπίτι του καθημερινά. Μάλιστα για να δελεάσει το παιδί, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πρότεινε ως ανταμοιβή το ποσό των είκοσι ευρώ για κάθε δεκαπεντάλεπτο που θα του αφιέρωνε. Στο σημείωμα περιγράφονταν από τον ηλικιωμένο άνδρα κι άλλες λεπτομέρειες που μόνο ένα αρρωστημένο μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί και να γράψει.

«Θα πρέπει να προσέχεις πως θα ξοδεύεις τα χρήματα που θα σου δίνω για να μην μας καταλάβει κανείς», ανέφερε στο σημείωμα ο 74χρονος.

Το κοριτσάκι έντρομο από το περιεχόμενο του σημειώματος που της έδωσε, αλλά και από προηγούμενες προφορικές ενοχλήσεις από τον 74χρονο άνδρα, έσπευσε να το αναφέρει στους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία.

Το δικαστήριο σήμερα, τιμώρησε τον 74χρονο με χρηματική ποινή 12.000 ευρώ, χωρίς όμως να τον φυλακίσει για την πράξη του.