8 ΜΑΡΤΗ: ΤΙΜΑΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

pame_sima

pame_simaΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 7 μ.μ.

 

Εργαζόμενες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι – συνταξιούχοι

Η 8η Μάρτη αποτελεί  μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων γυναικών και παράλληλα αφορμή για κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν στα χέρια τους την σκυτάλη, να πάρουν την θέση στον αγώνα, να οργανώσουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματα τους, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας.

Ο αγωνιστικός εορτασμός της επετείου δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών.

Φέτος, η παγκόσμια μέρα της γυναίκας, βρίσκει τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, τις φτωχές αγρότισσες, τις συνταξιούχους, τις νέες των λαϊκών οικογενειών, τις μετανάστριες, να παλεύουν με τα εκρηκτικά ποσοστά της ανεργίας, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που απειλεί αυτές και τις οικογένειες τους, με την επίθεση στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Ο εορτασμός της επετείου αποτελεί αφορμή για να αναδειχτούν μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις τα οξυμμένα  προβλήματα των γυναικών και των οικογενειών τους. Αποτελεί ευκαιρία για να αναπτυχθεί συζήτηση και προβληματισμός για την αναγκαιότητα οι γυναίκες να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, της οργάνωσης των ταξικών αγώνων.

Το ΕΚΘ και τα ταξικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε στις γυναίκες του μεροκάματου, που ζουν καθημερινά την απληρωσιά, τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, στις φτωχές αγρότισσες που μοχθούν καθημερινά και παρ’ όλα αυτά να μην μπορούν να θρέψουν τις οικογένειες τους, στις γυναίκες των μικρομάγαζων που παλεύουν να επιβιώσουν δίπλα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα.

Στις νέες μητέρες που εκβιάζονται να γεννήσουν σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που γεννούσαν οι γιαγιάδες τους.

Στις νέες πτυχιούχους άνεργες που τους προτείνουν αντί για δουλειά με δικαιώματα, θέσεις «μαθητείας» και «πρακτικής άσκησης» με μισθό ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα.

Η 8η Μάρτη αποτελεί κάλεσμα οργάνωσης για τις γυναίκες αυτές, αφετηρία για να ανέβει η συμμετοχή τους στο κίνημα και στην πάλη.

Να αφήσει παρακαταθήκη το δυνάμωμα της κοινωνικής Συμμαχίας, την ενίσχυση των Σωματείων, των Συλλόγων και των ομάδων γυναικών της ΟΓΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης των αγωνιστικών απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, της βαρβαρότητας του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που γεννά την φτώχια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την ανέχεια, την ανισοτιμία.

Παρασκευή 8 Μάρτη

Πλατεία Δημαρχείου ώρα 7 μ.μ.