Με Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας επανέρχονται στις δουλειές τους 9 υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

nomarxia

nomarxiaΜε αλλεπάλληλες προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα κουρελιάζεται το μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης εργαζομένων στο Δημόσιο, που εντελώς πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά υλοποίησε η κυβέρνηση κατ΄ εντολή  των ξένων αφεντικών της. 

Ένα  τέτοιο δικαστικό «στοπ» στο μέτρο της διαθεσιμότητας, μπήκε από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας αυτή τη φορά, το οποίο δικαίωσε 8  εργαζόμενους με σχέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και μια εργαζόμενη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Με την Προσωρινή Διαταγή οι 9 εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στη θέση τους, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συναδέλφους τους, μετά από απόφαση του Συλλόγου τους, που είχε κηρύξει στάση εργασίας για το σκοπό αυτό. Μετά από σύντομη διαδικασία το δικαστήριο, μετά από τις παρεμβάσεις των δικηγόρων των εργαζομένων κ. Μ. Τσίπρα (Αθηνών) και κ. Π. Παππά (Θεσπρωτίας), εξέδωσε την θετική αυτή για τους εργαζομένους διαταγή, που αποτελεί και ηθική και πολιτική δικαίωση του αγώνα τους. 

Έτσι ακριβώς χαρακτηρίζει την απόφαση και το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων, σαν μια μικρή νίκη-ανάσα των εργαζομένων στον δύσκολο, αλλά απολύτως αναγκαίο αγώνα που κάνουν για να μη περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο που αναμένεται να συνεχιστούν από πλευράς της κυβέρνησης κατ΄ επιταγήν της τρόϊκας, με άλλες 25.000 απολύσεις μέσα στο 2013.

Η δικαστική αυτή διαταγή, σε συνδυασμό με ανάλογες, παρόμοιες κατά τόπους, δημιουργούν προϋποθέσεις, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν οι συντονισμένοι και μαζικοί αγώνες των εργαζομένων όλης της χώρας για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά και την κατάργηση των αντισυνταγματικών νόμων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Οι ενωτικές, δυναμικές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, το τελευταίο διάστημα, μέσω του Συλλόγου τους, με απεργίες, στάσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά την ανάγκη της συλλογικής οργάνωσης και αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη αποτελεί ακόμη μια ακόμη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας που πρόσφατα εξέδωσε ιστορική απόφαση-σταθμό δικαίωσης της απόδρασης κρατουμένων μεταναστών, λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησής τους.

Ηγουμενίτσα 22-01-2012

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων

Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας