H απάντηση, της απάντησης, την απάντηση, ω! απάντηση…

marios_giogiakas

Δηλώσεις επί δηλώσεων και απαντήσεις επί απαντήσεων, ανταλλάσουν τις τελευταίες ημέρες οι δύο βουλευτές Θεσπρωτίας, με αφορμή την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας, του Υπουργείου περιβάλλοντος & Ενέργειας, να χορηγήσει “έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, της εταιρείας ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε. Θεσπρωτίας”.

Σε υψηλούς τόνους, ο Μάριος Κάτσης, απαντώντας σε… απάντηση του Βασίλη Γιόγιακα σε αρχική του δήλωση, αποκάλεσε τον κυβερνμητικό βουλευτή “ή αδιάβαστο ή ψεύτη”, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι περιέφερε τον επενδυτή χέρι χέρι στα Υπουργεία.

Για να έρθει εκ νέου με απάντησή του ο Βασίλης Γιόγιακας, να… μιλήσει για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ταμπακέρα!

Ο κ. Γιόγιακας, στη νέα του απάντηση, εμμένει να ασχολείται με τις ανανεώσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μια άδειας που εκδόθηκε το 2012, όταν συγκκυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…

Δεν εξηγεί όμως, ότι η άδεια αυτή έληξε το 2020 και ότι πλέον δεν πρόκειται για την εκ του νόμου ανανέωση που δικαιούνταν ο επενδυτής, αλλά για έκδοση νέας άδειας!

Υποθέτουμε δε, ότι τους ιχθυοκαλλιεργητές και τους κατοίκους της περιοχής ολίγον τους ενδιαφέρει αν τη νέα αυτή άδεια τη χορηγεί ο Γενικός Διευθυντής (που δεν τον λες και… υπαλληλίσκο) ή ο Υπουργός, αλλά το γεγονός ότι χορηγήθηκε!

Και κυρίως… Ασχολείται με το “κακό” παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ (για το οποίο οι ψηφοφόροι αποφάνθηκαν) αλλά…

Αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με το παρόν… Και να απαντήσει στην κατηγορία που εκτόξευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε χέρι – χέρι με τον επενδυτή στα υπουργεία; Κι αν ναι, γιατί; Αυτό, ενδιαφέρει σίγουρα τους ψηφοφόρους…

Ο τόπος είναι μικρός…

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…

Και οι “υπηρεσιακοί παράγοντες”, κάποιες φορές… μιλάνε, προσπαθώντας να διώξουν από πάνω τους τον… μουντζούρη!