Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Με επεισόδια έληξε ο αποκλεισμός του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα

Παραιτείται της προσφυγής στο ΣτΕ για το ΧΥΤΑ του Ελληνικού ο Δήμος Ιωαννιτών

Παύθηκε από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο ο Σωτ. Κωσταράς

Κανονικά γίνονται από τα ΚΤΕΛ οι μεταφορές των μαθητών

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Αποπομπή Δημοτικού Συμβούλου από το Δήμαρχο Αρταίων

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τη ΔΩΔΩΝΗ

Επίσκεψη του Γενικού αστυνομικού Διευθυντή στην αποκεντρωμένη Διοίκηση

Με επεισόδια έληξε ο αποκλεισμός του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Με ένταση και επεισόδια επικράτησαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου από τις 5 το απόγευμα οι φορείς της πόλης και ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη εξ’ αιτίας της παραμονής εκατοντάδων λαθρομεταναστών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν λίγο πριν τη λήξη της συγκέντρωσης, ομάδα νεαρών ατόμων αποσχίστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και επιτέθηκε με φωτοβολίδες εναντίον μεταναστών που παρακολουθήσαν τη συγκέντρωση μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα. Οι λαθρομετανάστες απάντησαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε ρίψη δακρυγόνων για να αναγκάσουν σε υποχώρηση τις «αντιμαχόμενες» πλευρές.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα

 

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις  Ηπειρώτικες επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα καθώς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης η αποκατάσταση του ιστορικού γυμνασίου της Πωγωνιανής και η αξιοποίηση του. Συζητήθηκε επίσης η προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης Παμβώτιδας, ενώ ο Πρόεδρος ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα, με αφορμή την οριοθέτηση της λίμνης να μην υπάρξει περιορισμός στα όριά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παραιτείται της προσφυγής στο ΣτΕ για το ΧΥΤΑ του Ελληνικού ο Δήμος Ιωαννιτών

 

Την απόφαση να παραιτηθεί της προσφυγής που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο πρώην Δήμος Παμβώτιδας, εναντίον της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, δημοσιοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Στην απόφαση αυτή κατέληξε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εναντίον της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, η παραίτηση από την προσφυγή είναι επιβεβλημένη αφού «Ωσότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου διαλογής και η μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, θα χρειαστεί χώρος για την εναπόθεση των απορριμμάτων» και παρόλο που το Ελληνικό δεν ήταν η κατάλληλη θέση για την κατασκευή του ΧΥΤΑ ο Δήμος εκτιμά πως για μια τριετία είναι απαραίτητη η λειτουργία του.

 

Παύθηκε από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο ο Σωτ. Κωσταράς

 

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου η οποία κοινοποιήθηκε χθες  παύθηκε από τα καθήκοντά του στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ο κ. Σωτήριος Κωσταράς.

Κανονικά γίνονται από τα ΚΤΕΛ οι μεταφορές των μαθητών

Κανονικά γίνονται οι μεταφορές των μαθητών στα σχολεία των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας από τα αντίστοιχα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις στις Διοικήσεις των ΚΤΕλ για άμεση καταβολή των οφειλομένων πιστώσεων.  

Η ταλαιπωρία των μαθητών και των γονέων τους κράτησε μόλις μια ημέρα, αφού από χθες τα ΚΤΕΛ διέκοψαν την κινητοποίηση που είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας στον διευρυμένο Δήμο Πρέβεζας συζήτησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Άκη Τσούτση, παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρου Πιπιλίδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο και την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων Λούρου και Καναλίου ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη ανέγερσης νέου δημόσιου νοσοκομείου σε οικόπεδο που ήδη παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και το οποίο θα εξυπηρετεί όχι εκτός από την Πρέβεζα και τη Λευκάδα και το Άκτιο.

Αποπομπή Δημοτικού Συμβούλου από το Δήμαρχο Αρταίων

Την αποπομπή του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Νικολάου, από την Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αποφάσισε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ξεπροβοδίζοντας τον κύριο Γιάννη Νικολάου, από την Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ήθελα να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στις ηγετικές του φιλοδοξίες. Άλλωστε όπως ανέφερε και ο ίδιος στην συνέντευξή του ‘όποιος ασχολείται με την αυτοδιοίκηση ή με την πολιτική και δεν έχει φιλοδοξία είναι καταδικασμένος εξ αρχής στην αποτυχία’.».

 

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τη ΔΩΔΩΝΗ

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων χαρακτηρίζει «ταφόπλακα της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας» ενδεχόμενη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ, κάνει λόγο για «μεθοδική απαξίωση της εταιρείας με μοναδικό σκοπό να οδηγηθεί στην πώληση», ενώ  επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μιλώντας για εξαπάτηση των πολιτών.

Επίσκεψη του Γενικού αστυνομικού Διευθυντή στην αποκεντρωμένη Διοίκηση

Επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα πραγματοποίησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος, Δημήτριος Τσακνάκης συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Ταξίαρχο, Νικόλαο Βάντζο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών, έγινε ενημέρωση για την εγκληματικότητα στην περιοχή, το πρόβλημα των μεταναστών που αντιμετωπίζει περισσότερο η Θεσπρωτία και τρόπους αντιμετώπισής του. Ο κ. Τσακνάκης επεσήμανε πως η Ήπειρος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και τα κρούσματα εγκληματικότητας δεν είναι αυξημένα επισημαίνοντας πως οι υπηρεσίες της αστυνομίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.