ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ & ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

«Έμεινα άφωνος… Άκουσα, θαύμασα, χειροκρότησα και τους ευχαριστώ που μου έδωσαν επιπλέον κίνητρα για να γίνω καλύτερος σε πολλούς τομείς…» ήταν η εμπειρία ενός από τους ακροατές των σεμιναρίων. 
Το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας με στόχο την υψηλού επιπέδου μουσική κατάρτιση των σπουδαστών του, παρέχει μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες μουσικές ειδικότητες από έμπειρους παιδαγωγούς εκπαιδευμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
 
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής πραγματοποιήθηκαν και τα δύο σεμινάρια στο πιάνο και στην κιθάρα, τα οποία έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» και στο ωδείο. 
 
 
 
Απευθύνονταν σε πιανίστες και κιθαρίστες όλων των επιπέδων (αρχάριους και προχωρημένους), οι οποίοι χωρισμένοι σε ολιγομελή τμήματα ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους, τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. 
 
 
 
Ο κιθαρίστας Φώτης Μπαξές και η πιανίστα και συνθέτης Μαρία Γεωργιάδου μοιράστηκαν μαζί τους τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούν στη διδασκαλία της μουσικής και μετέφεραν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η συμμετοχή ήταν πραγματικά μεγάλη. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους διοργανωτές. 

 

Χαρακτηριστικά η κ. Γεωργιάδου είπε: 
«Ευχαριστούμε για την ζέστη φιλοξενία όχι μόνο από την διεύθυνση του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας άλλα και από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο . Συγχαρητήρια σε όλους τους καθηγητές και τους σπουδαστές τους που λάβανε μέρος στο σεμινάριο και παρουσίασαν τα έργα τους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες». 

 

Επόμενη εκδήλωση του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας είναι η συναυλία με πρόγραμμα για κλασικές κιθάρες, που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στο «ΠΑΝΘΕΟΝ».