Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν οδηγήσει κάτω από το όριο της φτώχειας το 35% του πληθυσμού

ipiros-anatropisΕνημερωτική επίσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με την υποβολή αλλά και την αξιολόγηση των αιτήσεων συμπολιτών μας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. 

Τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις μέχρι σήμερα

Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων (περισσότερες από 4000 μέχρι σήμερα), αν και δεν αποτυπώνει το πραγματικό εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας, είναι ενδεικτικός της κατάστασης εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει σημαντικά τμήματα της τοπικής κοινωνίας. Αν στα παραπάνω προστεθεί και το γεγονός ότι πολλές αιτήσεις δικαιούχων απορρίπτονται λόγω φιλοξενίας σε σπίτια γονέων και συγγενών, κατάσταση που τείνει να προσλάβει γενικευμένες διαστάσεις λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας και μισθών πείνας, γίνεται κατανοητό ότι η δράση αυτή από μόνη της δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Πολλά τα οργανωτικά προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού

  Στη συζήτηση αναδείχτηκαν επίσης τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας που θα μπορούσε να βοηθήσει αρτιότερα στην υποβολή των αιτήσεων καθώς και τα θέματα που σχετίζονται με τη διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων προκειμένου να διασφαλίζεται  ότι  έστω και αυτό το πενιχρό βοήθημα καταλήγει στους πραγματικούς δικαιούχους. Η υπηρεσία του Δήμου διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Παράταξης ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και τα κενά που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος στην πράξη.

Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής προσφέρει μόνο εξαθλίωση

 Από την πλευρά της “Ήπειρος Ανατροπής” τονίστηκε ιδιαίτερα ότι με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές οδηγήθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας το 35% του πληθυσμού στην χώρα μας και σε ακραία φτώχεια ένα ποσοστό 8%. Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής το μόνο που έχει να προσφέρει είναι περισσότερη εξαθλίωση. Προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα να μπει φραγμός στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας στη χώρα μας και να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση που αυτή προκάλεσε.

Ιωάννινα 8/1/2015

Το Γραφείο Τύπου της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»