ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου ADRI-UP στις Βρυξέλλες

adriup1

adriup1Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου οι εταίροι του έργου ADRI-UP.  Από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, παρευρέθη ο  Διευθυντής  Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας. Από την Ιταλική πλευρά παρευρέθησαν ο κ. Guido Vettorel από το Λιμένα της  Ancona, ο κ. Eric Marcone από την πλευρά του Λιμένα της Τεργέστης, η κα Shirin Mahdavi από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Τεργέστης , ο κ. Matteo Arena από τη Rete Autostrade Mediterranee, καθώς επίσης και στελέχη από πλευράς όλων των εταίρων.

Στις 27η Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των εταίρων. Βασικός σκοπός της, ήταν η προετοιμασία για την συνάντηση που ακολούθησε την επόμενη ημέρα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τους κεντρικούς διαχειριστές του έργου.  Έγινε μια συνοπτική ενημέρωση για τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν τόσο τον κάθε εταίρο ξεχωριστά, όσο και όλο το εταιρικό σχήμα, καθώς και ανασκόπηση των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Την επομένη, 28η Φεβρουαρίου, ακολούθησε η συνάντηση στα γραφεία της ΙΝΕΑ (European Commission Innovation and Networks Executive Agency), όπου παρευρέθησαν οι διαχειριστές από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου. Την συνάντηση συντόνισαν ο κ. Jaroslaw Kotowski και ο κ. Alberto González Sánchez, διαχειριστές του έργου από την πλευρά της ΙΝΕΑ, ουσιαστικός σκοπός ήταν η ενημέρωση τους για την πρόοδο των εργασιών.

Αρχικά παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή Ανάπτυξη της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., κ. Γκρίνια, η συνολική πρόοδος του έργου μέχρι και σήμερα. Επίσης, ο κ. Γκρίνιας ανέπτυξε εκτενώς τα επόμενα βήματα και τον ακριβή σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται, τόσο στην συνολική ανατροφοδότηση αλλά και τη ροή των εργασιών στο σύνολο του έργου.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση και ενημέρωση για την πρόοδο σε κάθε δράση του έργου, από τον υπεύθυνο για αυτή εταίρο, με βάση τους προκαθορισμένους δείκτες αξιολόγησης.

Οι εταίροι του έργου είχαν την παράλληλα ευκαιρία, να παρευρεθούν στην ενημερωτική ημερίδα «2017 CEF Transport Blending Info Day» που πραγματοποιήθηκε στην ΙΝΕΑ στις  27 Φεβρουαρίου και αφορά την νέα προγραμματική περίοδο  του CEF και  τις ευκαιρίες για χρηματοδότηση νέων δράσεων.

** (Την αποκλειστική ευθύνη της παρούσας έκδοσης φέρει ο συγγραφέας της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των περιεχομένων σ’ αυτήν πληροφοριών.)