Χρυσοχοΐδης: Απόρθητα τα σύνορα της Ηπείρου.. Έρχονται drones, κάμερες και οχήματα

Μία από τις αποτελεσματικές και ουσιαστικές υπουργικές επισκέψεις στην Ήπειρο ήταν αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήρθε πολύ καλά προετοιμασμένος, έχοντας απόλυτη γνώση των προβλημάτων της περιοχής αλλά και έτοιμος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. «Τα σύνορα θα είναι απόρθητα» δήλωσε ο Υπουργός συμπληρώνοντας ότι «ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλή Ελλάδα» και έκανε γνωστό ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο ενισχύεται με drones, θερμικές κάμερες και οχήματα ενώ η δύναμη της Frontex καθίσταται πλέον επιχειρησιακή.

Ο Υπουργός είχε το πρωί μεγάλη σύσκεψη με όλους τους αξιωματικούς της αστυνομίας από την Ήπειρο, παρουσία του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνου Σκούμα και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Δούβαλη. Στη συνέχεια συζήτησε με τις Ενώσεις Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων και ολοκλήρωσε τον κύκλο με μία ακόμη σύσκεψη όπου συμμετείχαν οι δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης και οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη.

Ολοκληρώνοντας τις συνεργασίες ο κ. Χρυσοχοίδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις με τις σημαντικότερες να αφορούν στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στη μεθόριο αλλά και την λήψη συγκεκριμένων μέτρων στα αστικά κέντρα ώστε οι πόλεις να είναι βιώσιμες.

«Η Ήπειρος ακουμπάει στην μεθόριο και ο στόχος μας είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο έλεγχος όλων των παράνομων διακινήσεων ώστε να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς. Η ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός. Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθεια της αστυνομίας θα εντατικοποιηθεί. Το Υπουργείο ενίσχυσε τις μέρες αυτές την Ήπειρο με 12 νέα οχήματα ενώ ως το τέλος Μαρτίου θα φτάσουν άλλα 24. Για την καλύτερη φύλαξη και τον έλεγχο των συνόρων ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η δύναμη της Frontex θα γίνει επιχειρησιακή ενώ μέσα στο έτος θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Άμεσα θα σταλούν drones τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα καθώς και θερμικές κάμερες. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

epiruspost.gr