Αλ. Τσίπρας: Δεν συνυπογράφουμε το έγκλημα

“O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα” τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στα Γιάννενα βρέθηκε  σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε συζήτηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Du Lac παρουσίασε  τις άμεσες κυβερνητικές δεσμεύσεις του.
Σε ότι αφορά την Ήπειρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: (ακολουθεί και βίντεο με την ομιλία)
” – Η κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Καλαμπάκα είναι στρατηγικής σημασίας.
Χωρίς αυτό, η αναβάθμιση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μιας μεγάλης δυτικής πύλης στην χώρα, χάνει εντελώς το νόημά της.
Αντίθετα, η σύνδεση της Θεσπρωτίας με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, θα δώσει μεγάλη παραγωγική ώθηση σε ολόκληρη την περιφέρεια της Ηπείρου.
-Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να δοθεί μια λύση στο θέμα της Εγνατίας.
Η Εγνατία, οδικός άξονας που συνδέει την Ήπειρο με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, και επομένως είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την παραγωγή του τόπου, όσο και για τον τουρισμό, έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου με δημόσιο χρήμα.
Σήμερα, έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την ιδιωτικοποίησή της.
Υποθέτω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται τι θα σημάνει η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας για το κόστος μετακίνησης.”
Ακολουθεί το Βίντεο με την ομιλία του κ. Τσίπρα