Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σουλίου

Κονδύλια για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών ζητά ο Φ. Φίλιος

Εκδήλωση της ΕΗΜ για την «Άλωση»

Με 44 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Επιτυχίες των Ηπειρωτών Αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Μόναχο

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σουλίου

Με την καθιερωμένη αναπαράσταση της ανατίναξης του Ιερού Βράχου του Κουγκίου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Σουλίου σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλογέρου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας. Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων παρέστησαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Γ.Γ. Υποδομών Σέργιος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας και  Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αιρετοί αλλά και χιλιάδες απλών πολιτών.

Κονδύλια για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών ζητά ο Φ. Φίλιος

Την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να αποκατασταθούν οι πληγέντες κάτοικοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ. Ο Δήμαρχος ζητά την έγκριση του ποσού αυτού, όπως και την άμεση επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 20 χιλιάδων, ώστε να καλυφθούν τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες που ανήκουν σε ειδικές ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού (ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, , πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι κλπ.).

Εκδήλωση της ΕΗΜ για την «Άλωση»

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, για την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, οργανώνει τη Δευτέρα, 30 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ., στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4), διάλεξη με θέμα: Η Άλωση της Πόλης: Μία «έσωθεν» άλωση; Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Χρυσός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Με 44 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Ιωαννίνων με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ των άλλων θα συζητήσει την έγκριση προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των ΚΑΠΗ, ενώ πρόκειται να συζητηθεί και το αίτημα που έχειε καταθέσει η εταιρία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας για αποτίμηση της αξίας του ώστε να ανοίξει διάλογος για πιθανή μεταβίβαση στον δήμο.

Επιτυχίες των Ηπειρωτών Αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Μόναχο

Με νέες επιτυχίες στέφθηκε η Ηπειρωτική Κωπηλασία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Μόναχο. Οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που μετέχουν στην εθνική ομάδα Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας με την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου ανέβηκαν στην δεύτερη θέση του βάθρου.
Το Σάββατο η Αλεξάνδρα Τσιάβου, η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας από την Ηγουμενίτσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της ελληνικής κωπηλασίας το στον τελικό του μονού σκιφ ελαφρών βαρών, στο πρώτο τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μόναχο.