Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Ύδρευση μέσω ΕΣΠΑ

Σήμερα η γενική συνέλευση στη ΔΩΔΩΝΗ

Σήμερα η δικάσιμος για 5 οδηγούς ΤΑΞΙ

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή

Παρουσίαση της μελέτης για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων

Σοβαρά τραυματισμένη 54χρονη

Ύδρευση μέσω ΕΣΠΑ

Δύο έργα που αφορούν υδρεύσεις, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζηρού εντάχθηκαν με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα  στον Άξονα Προτεραιότητας “06 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου” του Ε.Π. “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα -Ήπειρος”.
Το πρώτο αφορά τη «βελτίωση και εκσυγχρονισμό εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πέτα» (Δήμος Ν. Σκουφά Άρτας)  με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 4.040.000 ευρώ.  Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια του υφιστάμενου δικτύου και θα καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής σε ορίζοντα 40ετίας. Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ των Δήμων Ν. Σκουφά και Ζηρού.
Το δεύτερο έργο αφορά την «αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδατος ύδρευσης από τη θέση «Παρίσι» της Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου έως τη δεξαμενή «Γκιρόδα» της Τ. Κ. Παπαδάτων Δήμου Ζηρού, με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 2.370.000 ευρώ.

Σήμερα η γενική συνέλευση στη ΔΩΔΩΝΗ

Προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη είναι η γενική συνέλευση των μετόχων της αγροτικής βιομηχανίας γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, στην οποία πρόκειται να συζητηθεί η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας. Η τροποποίηση αυτή του καταστατικού αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία κίνηση της ΑΤΕ πριν την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, αφού μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012, η τράπεζα έχει δεσμευτεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απεμπλακεί από τις μη τραπεζικές δραστηριότητες που διατηρεί.

Σήμερα η δικάσιμος για 5 οδηγούς ΤΑΞΙ

Στο αυτόφωρο οδηγηθήκαν χθες το πρωί πέντε οδηγοί ταξί, ηλικίας 41,34,27,35 και 37 ετών αντίστοιχα ,μετά τους βανδαλισμούς το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Οικονόμου και Μιχάλη Παντούλα. H δικάσιμος ορίστηκε για σήμερα στις 11.30 το πρωί, αφού οι οδηγοί μέσω τους δικηγόρου τους ζήτησαν και πήραν αναβολή μιας ημέρας.

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Οικονομική Επιτροπή

Την Πέμπτη 04-08-2011 και ώρα 10.00 π.μ.  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 29 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Παρουσίαση της μελέτης για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 10.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης «διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων και λυμάτων πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων, σχεδιασμός παρεμβάσεων και δράσεων προς υλοποίηση, έλεγχος σκοπιμότητας και καταλληλότητας των σχεδίων που υποβάλλονται από φορείς και επενδυτές», που εκπονείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου.  

Σοβαρά τραυματισμένη 54χρονη

Σοβαρά τραυματισμένη βρέθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Αετού Φιλιατών Θεσπρωτίας 54 χρονη, η οποία έφερε τραύματα από χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και σε αλλά σημεία του σώματος της. Η 54χρονη, ελληνίδα στην καταγωγή, μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας διενεργεί έρευνες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.