Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Παρουσιάστηκε το καλάθι της Ηπείρου

Διαμαρτυρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ

Σύσκεψη Περιφερειαρχών με τον Κ. Σκανδαλίδη

Συγχαίρουν τους εισακτέους

Της πήρε ο γερανός το αυτοκίνητο και… έκλεψε το γερανό!

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για μεταφορά ναρκωτικών

Παρουσιάστηκε το καλάθι της Ηπείρου

Την πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου», παρουσίασε χθες σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κανελλόπουλος.  Θα ακολουθήσει η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία σε διάστημα δύο μηνών θα καταρτίσει την τελική πρόταση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των προτάσεών της για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων προτείνει:

1). Ανάπτυξη τομέα «Βιολογική Ήπειρος» για την παραγωγή βιολογικού (οργανικού) κρέατος, γάλακτος, αβγών, μελιού, πέστροφας, οπωροκηπευτικών, ελιάς, εσπεριδοειδών και ακτινιδίου. Το ίδιο ισχύει και για τη μετατροπή των ιχθυοκαλλιεργειών του Αμβρακικού σε Βιολογικές.

2). Δημιουργία ειδικού σχήματος που να οδηγεί σε σήμα «Ηπειρωτικά ειδικά επιλεγμένα κρέατα»,

3). Την ένταξη του ντόπιου γενετικού υλικού καθώς και των τοπικών ποικιλιών και φυλών στη γεωργική πολιτική

4). Την προώθηση των προϊόντων αυτών με Εθνικό σήμα (Ελληνικό brand name).

5). Τη διατροφική ασφάλεια

6). Τη στήριξη της τοπικής διάθεσης των προϊόντων

7). Την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό με επαγγελματικές δομές και επαρκή διαφήμιση

Διαμαρτυρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ

Ομάδα κτηνοτρόφων, διμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ διέκοψαν τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου. Γύρω στη 1 μ.μ., ένταση προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου με τους κτηνοτρόφους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και της ΠΑΣΗ να έχουν διακόψει τη συνεδρίαση για την παρουσίαση του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων και να ζητούν επίμονα από το Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Κανελλόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στη ΔΩΔΩΝΗ. Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε πως ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις για το μέλλον της «Δωδώνης» και παρέπεμψε τους κτηνοτρόφους στην σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη για τυχόν νεότερες εξελίξεις. Περίπου μια ώρα αργότερα οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν και μαζί τους αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και οι 3 παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Σύσκεψη Περιφερειαρχών με τον Κ. Σκανδαλίδη

Σε σύσκεψη έχει καλέσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 11.00 το πρωί. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης. Θέμα της σύσκεψης η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που έχουν σχέση με την περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη. Ο κ.  Καχριμάνης στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο αναφερόμενος στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» υπογράμμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία έχει  γνωστοποιηθεί  στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς και διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα θέσει και στην σημερινή συνάντηση που θα έχουν  με τον Υπουργό οι Περιφερειάρχες.

Συγχαίρουν τους εισακτέους

Τους μαθητές της περιοχής μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας συγχαίρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος παράλληλα με το μήνυμά του, καλωσορίζει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα τους νέους φοιτητές και σπουδαστές που έρχονται από άλλους Νομούς της Ελλάδας.  Ο Δήμαρχος απευθύνεται και σε κείνους που δεν κατάφεραν να πετύχουν, υπογραμμίζοντας ότι μία πρόσκαιρη αποτυχία δεν σφραγίζει την ζωή μας.

Στο συγχαρητήριο μήνυμά της η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα προς τους Επιτυχόντες Μαθητές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, σημειώνει: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, που με σκληρή και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν τόσο στους γονείς, όσο και στους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που με τη στήριξη και τη συμπαράσταση που τους παρείχαν, συνέβαλαν στην επίτευξη της επιτυχίας».

Της πήρε ο γερανός το αυτοκίνητο και… έκλεψε το γερανό!

Άφωνος έμεινε ο οδηγός γερανού οδικής βοήθειας, όταν η γυναίκα της οποίας το αυτοκίνητο είχε μεταφέρει με εντολή της Τροχαίας Ηγουμενίτσας… του έκλεψε το γερανό!

Η οδηγός, είχε νωρίτερα παρκάρει το αυτοκίνητό της στο κέντρο (!!!) της πλατείας Δημαρχείου.
Δημοτικοί Αστυνόμοι της ζήτησαν να απομακρύνει το όχημα από την πλατεία. Η 50χρονη οδηγός  δεν έδωσε σημασία στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Στο σημείο έφτασε περιπολικό της τροχαίας, οι τροχονόμοι εξέδωσαν τη σχετική κλήση και προχώρησαν στην αφαίρεση των πινακίδων ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και φορτηγό-γερανός ιδιώτη για την απομάκρυνση του οχήματος.
Η οδηγός προσπάθησε να εμποδίσει τη μεταφορά του οχήματός της και όταν δεν τα κατέφερε μετέβη στις εγκαταστάσεις του ιδιώτη.
Από εκεί, έκλεψε τον γερανό και έφυγε με φορτωμένο το όχημά της με κατεύθυνση προς το κέντρο της Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη όμως στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας από άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και οδηγήθηκε πρώτα στο αυτόφωρο και στη συνέχεια με απόφαση του δικαστηρίου στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων!

Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί για μεταφορά ναρκωτικών

Στο 97ο χλμ της Εγνατίας οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31, 36 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος διαπιστώθηκε να  μεταφέρει σε ταξιδιωτικούς σάκους ογδόντα τέσσερα (84) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (132.155)  γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο οδηγός του οχήματος επιδιώκοντας να διαφύγει τη σύλληψη, προκάλεσε υλικές ζημίες σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, για το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, είχε δηλωθεί κλοπή στο Α’ Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε, είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Επίσης συνελήφθησαν και άλλοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 36 και 31 ετών, γιατί όπως προέκυψε διευκόλυναν ως προπομποί την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας  δύο άλλα Ι.Χ.Ε  αυτοκίνητα.

Επιπλέον αναζητείται ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διέθεσε στον 31χρονο  προπομπό το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προκειμένου να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες.

Τα τρία  αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2375 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.