Βράβευση για τρεις θεσπρωτικές επιχειρήσεις στο EPIRUS BUSINESS FORUM 2012, 27&28 Ιανουαρίου 2012

Πρέπει να το καταλάβουμε καλά πως μόνο η επιχειρηματικότητα που κυρίως έχει εξαγωγικό χαρακτήρα μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για το μέλλον και την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.

Το θετικό γεγονός είναι ότι υπάρχουν επιχειρηματίες στον τόπο μας που βλέπουν μπροστά και πλέον έχουν ανοίξει φτερά στρεφόμενοι προς τις αγορές του εξωτερικού και αυτές είναι που ανοίγουν και μας δείχνουν το δρόμο των λύσεων.

Είτε πρόκειται για χειροτεχνίες, τουρισμό ή αγροτικά προϊόντα το ζητούμενο είναι η στόχευση η διαμόρφωση υποδομών και στρατηγικής.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Πραγματοποιήθηκε στις 27&28 Ιανουαρίου 2012 το Epirus Business Forum 2012 στα Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Grand Serai), που διοργανώθηκε από την εταιρεία NEXT COM A.E υπό την αιγίδα και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Η Εκδήλωση μέσα από έξι θεματικές ενότητες κάλυψε τους τομείς της εξωστρέφειας και του τουρισμού.

Επίσης, μετά από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής της διοργάνωσης, βραβεύτηκαν 12 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την εξαγωγική και τουριστική δυναμική που επέδειξαν και την δραστηριοποίηση τους στο χώρο τους.

Μεταξύ αυτών βραβεύτηκαν 3 επιχειρήσεις από την Θεσπρωτία:

  • Στο χώρο της χειροτεχνίας η εταιρεία ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε, Παραγωγή Καμπανών και εμπορία εκκλησιαστικών ειδών, με το βραβείο Παραδοσιακής τέχνης,
  • Στον χώρο των αγροτικών προϊόντων η εταιρεία ΓΚΙΚΑΣ ΔΙΟΝΗΣΙΟΣ ΕΠΕ, « GIKAS FRUIT Ε.Π.Ε», Συσκευασία και Αποθήκευση Αγροτικών Προϊόντων, με το Βραβείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Στο χώρο του Τουρισμού η εταιρεία ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΑΕ, Ξενοδοχείο DEMOTEL ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, με το βραβείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τους επιχειρηματίες μέλη του για την τιμητική διάκριση τους και τους εύχεται και δυναμική συνέχιση τους έργου τους προς ευόδωση των στόχων τους αλλά πολύ περισσότερο και πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη και της ευρύτερης περιοχής.