Με μεγάλη επιτυχία το Τσίπουρο FEST

tsipouro

tsipouroΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Τσίπουρο Fest που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης αναβίωσε μία ολόκληρη παράδοση, ταυτισμένη με την πορεία της Ηπείρου στο χρόνο.

Η παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια πλαισιωμένη από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό ενθουσίασε, διασκέδασε και ζέστανε το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε και συμμετείχε στην εκδήλωση κατά το διήμερο.

Η εκδήλωση  έγινε μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Προβολής του Δήμου και σε συνεργασία με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου.

Το Σάββατο τα χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ της πόλης παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ενώ την Κυριακή  οι χορευτές όλων των ηλικιών του Συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου τραγούδησαν και χόρεψαν δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας στο  κόσμο.

Ο δήμαρχος των Ιωαννίνων Φ. Φίλιος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση αφού ευχαρίστησε αρχικά τους συντελεστές  που δούλεψαν και συμμετείχαν στην οργάνωση υπογράμμισε ότι στόχος είναι η γιορτή αυτή να αποτελέσει θεσμό, μέσω του οποίου θα αναδεικνύονται όλα τα τοπικά προϊόντα. Τα προϊόντα ποιότητας και ταυτότητας που μπορούν να αποκτήσουν προστιθέμενα αξία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Τουριστικής Προβολής, Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας  δήλωσε ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη η πρώτη προσπάθεια για την ανάδειξη ενός τοπικού προϊόντος μέσω της προβολής του παραδοσιακού εθίμου της παραγωγής απόσταξης τσίπουρου σε συνδυασμό με την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και τους χορούς. «Ευελπιστούμε του χρόνου αυτή η προσπάθεια να μεγαλώσει και να εντάξουμε τις αντίστοιχες δράσεις που γίνονται σε όλες τις επιμέρους τοπικές κοινότητες της περιοχής μας με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των  τοπικών προϊόντων  μας», τόνισε ο κ. Γκόλας