Τα Goody’s κατέβασαν ρολά αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους

goodis1

Το δρόμο της ανεργίας πήραν τις τελευταίες ημέρες, τριάντα εργαζόμενοι στα καταστήματα Goody’s, τα οποία έβαλαν λουκέτο στα Γιάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για ένα γεγονός που έπεσε ως κεραυνός στις δύο πόλεις, καθώς τα δύο καταστήματα είχαν διαγράψει μία μεγάλη τροχιά, σφραγίζοντας ουσιαστικά με την παρουσία τους, το χώρο της εστίασης.

Το κατάστημα των Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Δωδώνης, είναι πλέον θεοσκότεινο. Στην είσοδο, το Σωματείο Επισιτισμού έχει τοποθετήσει πανό, ζητώντας να δοθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Στους εργαζομένους, οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών και από την πλευρά τους έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες για να τα διεκδικήσουν.

Ο Όμιλος Goody’s με επίσημη ανακοίνωσή του, αποδίδει την ευθύνη του λουκέτου, στην εταιρία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ, η οποία έχει τον απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο και την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία τους, ως ο δικαιοδόχος των συγκεκριμένων καταστημάτων, με βάση τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τη GOODY’S, από 1/10/2002.

Ο Όμιλος Goody’s, αναφέρει, πληροφορήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ότι οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων προέβησαν σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβληθέντων μισθών από την εργοδότρια εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ», και κατόπιν, με απόφαση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» τα καταστήματα, έπαυσαν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Παρά τις οφειλές της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» προς τον Όμιλο Goody’s, ο Όμιλος κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου η δικαιοδόχος εταιρεία να διευθετήσει τις οφειλές της και προς τον ίδιο και προς τρίτους, ώστε τα καταστήματα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους σε δύο ιστορικά σημεία της περιφέρειας.

Αποκλειστικός σκοπός είναι η εξεύρεση δόκιμης λύσης για τη διαφύλαξη περισσότερων των 30 θέσεων εργασίας, τη διατήρηση των δύο καταστημάτων, που λειτουργούν με το σήμα Goody’s, αλλά και τη διαφύλαξη της φήμης των σημάτων του Ομίλου.

Παρόλες τις παραπάνω προσπάθειες, η «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» αποφάσισε εντέλει την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων αυτών.

Η εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» είναι ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Ωστόσο, ο Όμιλος Goody’s θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση λύσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταγγελία εργαζομένων για τα GOODY’s Ηγουμενίτσας  και κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση K.ΓΚΟΥΜΑΣ Κ’ ΣΙΑ ΙΚΕ που έχει το franchise των GOODY’s στα Γιάννενα, στην Ηγουμενίτσα και τουλάχιστον σε άλλα τέσσερα καταστήματα στην Αττική με άλλο ΑΦΜ εκμεταλλευόμενος τους αστικούς νόμους.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πριν καν ψηφιστεί ο νόμος για την ανταπεργία (lock out) προχώρησε στην εφαρμογή του, κλείνοντας την επιχείρηση στην οποία είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία την Κυριακή, 7/2 οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, ζητώντας τα δεδουλευμένα 5 μηνών που τους χρωστάει.
Πιο συγκεκριμένα η απεργία ακολούθησε την προσπάθεια των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους προχωρώντας καταρχήν σε επίσχεση εργασίας στις 3/2. 
Απέναντι σε αυτή τους την προσπάθεια η εργοδοσία τους απείλησε ότι αν δεν πάνε στη δουλειά θα θεωρήσει ότι έχουν παραιτηθεί, επιδιώκοντας έτσι να χάσουν και τις αποζημιώσεις τους.
Είναι ενδεικτικό ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή την εταιρεία εργάζονται από το 1991 που άνοιξαν τα GOODY’s στα Γιάννενα και σε αυτό το χρονικό διάστημα η εργοδοσία έχει εκμεταλλευτεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων για να επιτίθεται στα δικαιώματα τους και να αυξήσει με αυτό τον τρόπο τα κέρδη της. 
Ήδη έχει κάνει μειώσεις μισθών, έχει μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, αλλά δεν ικανοποιείται με αυτά. Δηλώνει ότι θέλει ακόμη πιο φθηνό εργατικό δυναμικό.
Στην περίπτωση και αυτή της επιχείρησης η οικονομική κρίση αξιοποιείται προσχηματικά για να αφαιρούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού αυτή η επιχείρηση είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα και εν μέσω κρίσης. 
Ο ίδιος επιχειρηματίας άλλωστε σε διαφορετικές πόλεις και με διαφορετικά ΑΦΜ διατηρεί το franchise GOODY’s και GOODY’S BURGER HOUSE.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να θυσιάζουν τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους για τα κέρδη των επιχειρηματιών. Εμείς είμαστε που παράγουμε τον πλούτο. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα.
Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ενίσχυση των σωματείων.
Έχουμε την δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Η μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο. Με συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, σαν μια γροθιά να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, δίνοντας πραγματική προοπτική στον αγώνα μας.

Απαντάμε αγωνιστικά διεκδικώντας:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
Συλλογική σύμβαση εργασίας με κατοχυρωμένα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!