Περιήγηση στην Ελλάδα με το Google Street View

google-street-view-colombieΤρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά, στους αρχαιολογικούς χώρους, το Μουσείο της Ακρόπολης, σε υπαίθριους χώρους και δρόμους μπορεί από σήμερα να πραγματοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενος στη χωρά μας χάρη στο Google Street View.

To Street View είναι μια νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή της Google η οποία εφαρμόζεται ήδη σε 55 χώρες ανά τον κόσμο και βοηθάει τον ενδιαφερόμενο να «ταξιδέψει» και να βρεθεί «εικονικά» σε διάφορα τουριστικά μέρη.

Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος ήταν τα πρώτα νησιά από τις Κυκλάδες τα οποία χαρτογραφήθηκαν από τη Google και στη συνεχεία ακολούθησαν τα νησιά του Ιονίου. Επίσης, το μουσείο της Ακρόπολης και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο ήταν από τα πρώτα σημαντικά μέρη επισκεψιμότητας στη χώρα μας, τα οποία συμπεριελήφθησαν στο Street View.

Αλλά οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν και τη Θεσπρωτία στο street view της Google:
Ηγουμενίτσα
Παραμυθιά
Φιλιάτες
Σύβοτα
Πέρδικα
Πλαταριά
Σαγιάδα

Οι λήψεις έγιναν τη διετία 2011-2012 από τα ειδικά οχήματα της Google. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του υλικού της υπηρεσίας που έχει ξεκινήσει παγκοσμίως η εταιρεία, σύντομα τα αυτοκίνητα θα ξαναβρεθούν στην Ελλάδα, για να αποτυπώσουν τις ήδη φωτογραφημένες περιοχές με νέες εικόνες, αλλά και για να «σαρώσουν» ακόμη περισσότερα μέρη.

Οι εκπρόσωποι της Google υποστηρίζουν ότι με την εφαρμογή θα ενισχυθεί η οικονομία της χώρας μας και θα αυξηθεί ο τουρισμός, όπως διαπιστώθηκε και στις άλλες 55 χώρες

Σκοπός της Google είναι να δώσει προτεραιότητα σε 33 μουσεία της χώρας μας και ταυτόχρονα να επεκταθεί και σε όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προχώρησε στην έγκριση του Google Street View με την προϋπόθεση ότι οι πινακίδες των ΙΧ θα είναι θολωμένες, όπως και τα πρόσωπα των περαστικών.