Υπό αστυνομικό κλοιό… η παρουσία και η αποχώρηση των Hell’s Angels

HA1

HA1Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η Ηγουμενίτσα, με έντονη την αστυνομική παρουσία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού, εξαιτίας της παγκόσμιας συνάντησης των «Hell’s Angels», η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη στο κάμπινγκ του Δρεπάνου.

Οι «Άγγελοι της κολάσεως», με τους γιγαντόσωμους τύπους με τα δερμάτινα, τα τατουάζ και τις θηριώδεις μηχανές, έφτασαν και στην Ηγουμενίτσα!

Οι Hell’s Angels ιδρύθηκαν το 1948 στην Καλιφόρνια από βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1969 έγινε η πρώτη λέσχη στο Λονδίνο ενώ τις τελευταίες δεκαετίες τα μέλη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, με το λογότυπό τους να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.

Παγκοσμίως χαρακτηριστικό των μελών της λέσχης Hell’s Angels είναι ο αριθμός 81, ο οποίος στην αγγλική γλώσσα συμβολίζει το Η.Α., από το όγδοο γράμμα Η της αγγλικής αλφαβήτου και το πρώτο που συμβολίζει το Α».

HA2Οι Hell’s Angels ιδρύουν παραρτήματα ανά τον κόσμο με τη νομική μορφή του σωματείου. Επιδιώκουν πάντοτε να έχουν νομική υπόσταση αλλά και να εξασφαλίζουν δυναμική νομική υπεράσπιση -όταν απαιτείται- για τα μέλη τους. Η αλληλεγγύη των μελών είναι ιερός και απαράβατος κανόνας. Στην Ελλάδα οι «Αγγελοι της κολάσεως» έχουν προχωρήσει από το 2013 στις διαδικασίες ίδρυσης σωματείου στο Πρωτοδικείο Αθηνών με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας (81 Attica)». 

Οι «Hell’s Angels», περιλαμβάνονται, τόσο από τις αρχές των ΗΠΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση του Εγκλήματος (Europol) – στις συμμορίες μοτοσικλετιστών που αναπτύσσουν παράνομες δραστηριότητες.

Η κακή φήμη που συνοδεύει τη λέσχη δικαιολογεί και την ισχυρή αστυνομική παρουσία τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς όμως τελικά να χρειαστεί η επέμβασή τους, αφού η εκδήλωση μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, οπότε άρχισε και η αποχώρηση των συμμετεχόντων κύλησε ομαλά.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν φθάσει στην Ηγουμενίτσα περίπου 1300 μηχανές και εκτιμάται πως ο αριθμός τους έφτασε στις 3000, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πως ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προσέγγιζε τους 4.000 μοτοσικλετιστές.

Τις ημέρες αυτές η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηγουμενίτσας άγγιξε το 100%, ενώ οι κρατήσεις δωματίων έφτασαν μέχρι τα Σύβοτα και την Πάργα.

Το τριήμερο αυτό δεν διοργανώθηκαν εκδρομές ή άλλες παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλους χώρους πλην του Δρεπάνου. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει catering με καφέ, φαγητό και ποτό, ωστόσο, αρκετοί βρέθηκαν σε καφετέριες και εστιατόρια της πόλης τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας αισθητή, αλλά όχι ενοχλητική την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό πάντων της συμπεριφοράς τους ήταν ότι η διοργάνωση είχε φροντίσει να υπάρχουν mini vans που μετέφεραν τους οδηγούς και τις μηχανές στο Δρέπανο, μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση στο κέντρο της πόλης, ώστε κανείς να μην οδηγήσει υπό την επήρεια ποτού.

Είναι η 3η εκδήλωση μοτοσυκλετιστών που διοργανώνεται στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των μηχανών!