Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Άρτας, Ιωαννίνων καi Θεσπρωτίας

sxoleio

sxoleioΣχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα

            Η περιφερειακή δ/νση Ηπείρου με έγγραφό της υποχρεώνει τα σχολεία που έκαναν καταλήψεις να ξεκινήσουν μαθήματα τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα. Η απόφαση έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς και ανατρέπει τον προγραμματισμό των οικογενειών. Ήδη, σύλλογοι γονέων έχουν εκδώσει ψηφίσματα και καταγγελίες

            Όσον αφορά τους εκπ/κούς:

            1/  Πολλά σχολεία ήδη, πριν την απόφαση της Περιφερειακής δ/νσης, έχουν αναπληρώσει τις ώρες διδασκαλίας περικόπτοντας περιπάτους και περιορίζοντας τις ημερήσιες εθνικές γιορτές σε δίωρες.

            2/ Το χρονικό διάστημα των καταλήψεων συνέπεσε με την απεργία της ΟΛΜΕ και συνάδελφοι των υπό κατάληψη σχολείων δήλωναν απεργοί. Σήμερα καλούνται να εργαστούν σε περίοδο αδείας χωρίς αμοιβή για ημέρες, για τις οποίες έχουν  παρακρατηθεί  οι αποδοχές.

            3/  Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου είναι ο πλέον αρμόδιος να αποφασίζει  τον καταλληλότερο τρόπο για την αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας, όπως έχει ήδη πράξει σε όλα τα σχολεία.

            4/   Καλό θα ήταν η ευαισθησίατης Περιφερειακής Διεύθυνσης για τις χαμένες διδακτικές ώρες να εκφραζόταν με τροπο ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό, όπως τώρα όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν μέχρι και το Νοέμβρη τα περισσότερα σχολεία της Περιφέρειας υπολειτουργούσαν λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό

       Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και η σχετική νομοθεσία.

       Καλούμε την ΟΛΜΕ να λάβει τα απαραίτητα και πρόσφορα μέτρα, ώστε να ακυρωθεί η καθαρά τιμωρητικού χαρακτήρα άδικη και υποκριτική  απόφαση.

 

 

ΕΛΜΕ ΑΡΤΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ