Ένταξη τριών νέων έργων αστικής ανάπλασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020»

Share Button

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την ένταξη τριών (3) νέων έργων αστικής ανάπλασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Πρόκειται για έργα τα οποία μελετήθηκαν και υποβλήθηκαν για αξιολόγηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου εντάχθηκαν τα ακόλουθα έργα:

1.«Διαμόρφωση πλέγματος πεζοδρομίων-ποδηλατόδρομων και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην 1η Π.Ε. Ηγουμενίτσας» με προϋπολογισμό 2.360.434,97€.
2. «Ανάπλαση αστικού δασυλλίου και ανάδειξη Ενετικού Κάστρου» με προϋπολογισμό 714.000,00€.
3. «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης» με προϋπολογισμό 409.200,00€.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η ένταξη αυτών των τριών (3) έργων, αποδεικνύει περίτρανα, ακόμη μία φορά, την άριστη προετοιμασία του Δήμου μας, ώστε να μην χαθεί καμία δυνατότητα χρηματοδότησης. Αποτελούν έργα μεγίστης σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και έργα υλοποίησης των προκαθορισμένων στόχων του ΣΒΑΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πέντε (5) έργα που εντάχθηκαν συνολικά, τα τρία (3) ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Ικανοποιείται λοιπόν ένα χρόνιο αίτημα για κατασκευή γέφυρας και δρόμου που συνδέει το Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας και το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας με τον δρόμο έμπροσθεν του πρώην ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει ανάπλαση της εν λόγω οδού καθώς και της κεντρικής οδού Λαδοχωρίου με κατασκευή ποδηλατοδρόμων, που θα αποτελούν ουσιαστικά τη συνέχεια της οδού 49 Μαρτύρων. Επιπλέον με τα άλλα δύο έργα ικανοποιούνται διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων για την ανάδειξη του Αστικού Αλσυλλίου και του Κάστρου της Ηγουμενίτσας, καθώς και της κατασκευής πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης.