ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ: «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών που απευθύνονταν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Οι εκπαιδευτικοί στη διάρκεια των συναντήσεων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να μοιραστούν προβληματισμούς σε σχέση με τον ρόλο τους, να εκπαιδευτούν σε νέους τρόπους ενεργητικής μάθησης με βασικό εργαλείο το παραμύθι.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στοχεύουν στην μετάδοση ακαδημαϊκών γνώσεων και πληροφοριών. Όμως είναι εξίσου σημαντικό τα άτομα να αναπτύσσουν και την συναισθηματική νοημοσύνη. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τον ιδανικότερο χώρο για την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης της συναισθηματικής νόησης.

Στην εποχή μας διαφαίνεται έντονα πλέον η ανάγκη για προσωπική ανάπτυξη από την παιδική ηλικία για τον λόγο ότι τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει την ικανότητα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αναχαιτίζονται από το παραμικρό εμπόδιο.

Η σχέση μας με τα παραμύθια είναι μια διαχρονική λειτουργία, διατρέχει όλη μας τη ζωή, είναι συνυφασμένη με την φύση μας, με την ύπαρξη του κόσμου. Η αξία τους, αξία διορθωτική, παρηγορητική, δίνει απαντήσεις, χώρο για ανάπτυξη της φαντασίας, αφορμή για να διδάξουμε αρχές και αξίες, την πάλη του καλού με το κακό, το δίκιο και το άδικο, τον έρωτα και τα πάθη του.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο υπήρξε ικανοποιητική και δήλωσαν ενδιαφέρον να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό υλικό την ερχόμενη σχολική χρονιά με την εποπτεία του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π.

Παπαγιάννη Άννα