Αντ. Μπέζας: «Ο μεγαλύτερος εχθρός του πατριωτισμού είναι η πατριδοκαπηλία!»

antonis_new

antonis_newΑιχμηρή ανάρτηση Αντώνη Μπέζα με… πολλούς αποδέκτες: “Να τελειώνουμε με τους απανταχού εκμεταλλευτές μιας δολοφονίας, που τσαλαβουτούν στα βρόμικα νερά της ακροδεξιάς για να πάρουν παράσημα πατριωτισμού και να μαζέψουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές…”

Με μια αιχμηρή ανάρτηση, γεμάτη υπονοούμενα αλλά και… ευθείες βολές, ο Αντώνης Μπέζας, τοποθετείται μέσω των κοινωνικών δικτύων σε σχέση με πράξεις και εικόνες που είδαμε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κ. Κατσίφα.

Ο πρώην υπουργός δε μασάει τα λόγια του: Μιλάει για χρήση της σημαίας από κάποιους για να κάνουν το… κομμάτι τους, για προσπάθεια οικονομικής (!!!) εκμετάλλευσης των ομογενών αλλά και για… περιφορά του νεκρού και των χαροκαμένων γονιών του στην πολιτική αγορά! Αναλυτικά αναφέρει: 

Σε συνέχεια των όσων είπα και έγραψα τελευταία, θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μην παρεξηγηθώ.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν ήμουν ακραίος γιατί πάντα η πολιτική μου δράση είχε να κάνει με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν ταμπέλα και δεν υπάρχει δεξιός, κεντρώος ή αριστερός τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ο σωστός τρόπος!
Εξάλλου, σε εποχές όπως αυτή που ζούμε, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα διακυβεύματα ιστορικού χαρακτήρα, οι ιδεολογικές διαφορές εκ των πραγμάτων αμβλύνονται και οι πολιτικοί πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν.
Ναι λοιπόν. Ο μεγαλύτερος εχθρός, ο προδότης του πατριωτισμού είναι η πατριδοκαπηλία. Και εμείς είμαστε ή πρέπει να είμαστε πατριώτες, όχι πατριδοκάπηλοι. Να δακρύζουμε από συγκίνηση για την Ελλάδα και όχι να τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε πολιτικές καριέρες μισώντας τις πατρίδες των άλλων, που έχουν στο κάτω- κάτω κάθε δικαίωμα να τις αγαπούν, όπως εμείς αγαπούμε τη δική μας.
Ναι λοιπόν. Τα χώματα της Βορείου Ηπείρου είναι ιερά και αποτελούν πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού. Οι άνθρωποί μας εκεί έχουν τεράστια προβλήματα –που μαζί με άλλους προσπαθώ εδώ και χρόνια να τα αναδεικνύω- η μειονότητα είναι καταπιεσμένη και η διακυβέρνηση του δήθεν προοδευτικού Έντι Ράμα είναι προκλητική απέναντί της. Πιέζει τους βορειοηπειρώτες να φύγουν από τα χώματά τους, όπως έκαναν άλλωστε και οι Τούρκοι στην Πόλη.
Ναι λοιπόν. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε, στο πλαίσιο μιας κρατικής πολιτικής προώθησης της «Μεγάλης Αλβανίας», για να στείλουν το μήνυμα ότι αυτοί κάνουν κουμάντο.
Άλλο, όμως, είναι να αγωνίζεσαι να βελτιωθεί η ζωή των ομογενών, με έργα (όπως κάναμε στο παρελθόν) και όχι με λόγια, και άλλο να προσπαθείς να τους εκμεταλλευτείς οικονομικά…
Άλλο είναι να σέβεσαι και να προστατεύεις τη σημαία σου, και άλλο να τη χρησιμοποιείς για να κάνεις το κομμάτι σου…
Άλλο είναι να υπερασπίζεσαι με αξιοπρέπεια την πατριωτική αγνότητα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και άλλο να προσπαθείς να τον κόψεις κομματάκια, να ανεβάζεις φωτογραφίες με τους χαροκαμένους γονείς του και να τον πουλάς στην πολιτική αγορά…
Για να τελειώνουμε με τους απανταχού εκμεταλλευτές μιας δολοφονίας, που τσαλαβουτούν στα βρόμικα νερά της ακροδεξιάς για να πάρουν παράσημα πατριωτισμού και να μαζέψουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές:
Δεν μπορείς να το παίζεις πατριώτης και από την άλλη να προσβάλλεις καθημερινά τη χώρα σου με τη συμπεριφορά σου.

Ο πατριώτης είναι συνεπής, έντιμος και άδολος. Δεν γίνεται πατριώτης μόνο για τις κάλπες!!!

Αντώνης Μπέζας