«Η πολιτική απομόνωση της πρώτης φοράς Αριστεράς-Γέφυρες και Γεφυροποιοί χωρίς Ποτάμι»

Share Button

Του Ερρίκου Μητσιώνη Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας

H πολιτική  απομόνωση του Τσίπρα και του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Δικό του ολόκληρο το πταίσμα. Από την αρχή της εμφάνισής του μέχρι και σήμερα έχει εγκαινιάσει έναν οξύτατο διχαστικό λόγο και έναν βαθύ διαιρετικό διχασμό του λαού μας. «Εμείς ή αυτοί».

Έχει μετατρέψει ακόμη και τη Δικαιοσύνη σε εργαλειοθήκη για την πολιτική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων του. Και έχει χρησιμοποιήσει, ανεπιτυχώς τελικά, την τεράστια δύναμη της νομοθετικής λειτουργίας για να καταστρέψει την υλική και ηθική βάση της ελευθερίας του Τύπου. Γραπτού και ηλεκτρονικού. Τελευταία, ανακάλυψε μόνος του, ή και με τη μικρή βοήθεια της επικοινωνιακής του ομάδας, κάποια φαντασιακή διέξοδο. Από τη μια, γνωρίζει ότι η αληθινή εκλογική του βάση είναι η μικρότερη δυνατή στα 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ποτέ δεν έλειψε ενεργά από το εκλογικό σώμα τόσος μεγάλος αριθμός εκλογέων, όσο στις τελευταίες εκλογές. Από την άλλη, ξέρει σε βάθος ότι ο κύριος όγκος αυτών που τον στήριξαν ή τον ανέχονται προέρχεται από το μεγάλο πολιτικό ποτάμι, που ξεπήδησε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτούς θέλει να συγκρατήσει με τις γέφυρες και τα γεφυράκια. Είναι λάθος να ερμηνεύουμε την τελευταία συμπεριφορά του και τις προτάσεις του, ότι απευθύνεται δήθεν σε πολιτικές προσωπικότητες. Ουσιαστικά απευθύνεται απ’ ευθείας στον λαό που θέλει να συγκρατήσει. Τα μπερδεύει σκόπιμα . Για να δημιουργήσει στον λαό σύγχυση και ψευδαισθήσεις. Ανέφικτος πολιτικά και ιστορικά ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της διαρκώς συρρικνούμενης ομάδας του. Η αναζήτηση εντίμων συνομιλητών στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ή η παγίδευση πολιτών με πλούσιο προοδευτικό, σοσιαλιστικό, δημοκρατικό παρελθόν και αγώνες είναι «φενάκη. Ο Στόχος  του για διεμβολισμό του Κινήματος  Αλλαγής και της Κεντροαριστεράς και εν τέλει την διάλυσή της έχει ήδη αποτύχει , όσες  γέφυρες  και αν στήσει και όσους  «πρόθυμους» γεφυροποιούς και αν προσελκύσει με τα δώρα  της  εξουσίας . Η Κεντροαριστερά ξέρει : « Φοβού τους Δαναούς και δώρα  φέροντες ». Ο Τσίπρας έχει τσιμπήσει το δόλωμα  που  ο ίδιος έστησε  για να  ψαρέψει  στα θολά  νερά  του Κινήματος  Αλλαγής , με στόχο να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό πλέον είναι και το τελευταίο του χαρτί πρίν την ήττα. Επαιξε και έχασε  στο  πολιτικό χρηματιστήριο γιατί  υποτίμησε την δυναμική του ΠΑΣΟΚ  , δεν σεβάστηκε την ηθική  της  αριστεράς , και επίσης διότι :

Πρώτον. Είναι ωμός, χυδαίος και τυχοδιωκτικός ο στόχος του. Να λεηλατήσει την Κεντροαριστερά. Ή να την καθυποτάξει. Ή να την ευτελίσει ηθικά και πολιτικά.

Δεύτερον. Οι πρώτοι συνομιλητές του −οσφυοκάμπτες και επαίτες προσωρινών αξιωμάτων και προσωπικών, πιθανά «βρώμικων» βολεμάτων− προκάλεσαν  σημαντική συσπείρωση στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Τρίτον. Το «προοδευτικό μέτωπο», όπως το επικαλείται ο Αλέξης και οι συν αυτώ γεφυροποιοί  δεν έχει κανένα εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και  κοινωνικό περιεχόμενο. Αντίθετα, η Κεντροαριστερά, όπως την ίδρυσε και διαμόρφωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι βαθύτατα πατριωτική. Ποτέ δεν παζάρεψε, όπως ο Τσίπρας, τα μεγάλα συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν εφάρμοσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως ο Αλέξης, ακολουθώντας δουλικά τις ίδιες περίπου προτάσεις, που προωθεί διαχρονικά η συντηρητική παράταξη. Ούτε εφάρμοσε ποτέ  τη «Μεγάλη Πολιτική» περιορισμού των εισοδηματικών ανισοτήτων και  αναδιανομής που κάποτε υποσχόταν  .

Εμείς  στο  ΠΑΣΟΚ και  στο Κινημα Αλλαγής , ας διδαχθούμε επιτέλους από τα λάθη του παρελθόντος ,  ας κοιτάξουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας , να κάνουμε γνωστές στον λαό τις   προτάσεις και το πρόγραμμά μας  για την επόμενη μέρα. Και  ας αφήσουμε  τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα μέσα από τον πολιτικό διπολικό  ανταγωνισμό τους να συγκλίνουν αντί να αποκλίνουν,  όλο και πιο πολύ. Το έργο των «δυο μονομάχων» της πόλωσης και του διχασμού, δεν θα μας συμπαρασύρει ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές. Να νικήσουμε εμείς και να πρωταγωνιστήσουμε την επόμενη μέρα, με το δικό μας πρόγραμμα και τη δική μας πρόταση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής θα αποτελέσει έκπληξη, με τα μηνύματα που έρχονται να προσδιορίζουν πολιτική ανατροπή. Το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος  Αλλαγής στις 30 και 31 Μαρτίου  θα σηματοδοτήσει τη συσπείρωση ενότητας και νίκης, η εκλογή των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής θα ενδυναμώσει τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση της βάσης της προοδευτικής παράταξης ενώ  θα επικυρώσει  και  την αυτόνομη στρατηγική και πορεία της παράταξης πριν και μετά τις εκλογές.