Απάντηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» σε έγγραφο του Περιφερειάρχη για τους συχνούς χρήστες του οδικού άξονα

diodia

diodiaΕπιστολή προς την Εγνατία Οδός ΑΕ, απέστειλε ο Περιφερειάρχη, ζητώντας να ενημερωθεί για την εκπτωτική πολιτική της εταιρείας στα διόδια για τους συχνούς χρήστες. Η επιστολή ήρθε μετά τη λειτουργία των διοδίων στην Τύρια και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “ΒδΈλλα” στο φύλλο της Παρασκευής 16-12-2011, μόλις μια βδομάδα μετά την έναρξη της λειτουργίας των διοδίων. 

Τότε επισημαίναμε ότι τα “Διόδια στην Εγνατία μπήκαν χωρίς καμία πρόβλεψη για τους καθημερινούς χρήστες”. (σχετ. http://www.vdella.com/2011-01-29-09-21-07/3156-2011-12-19-21-08-44.html)

Σήμερα, σε απάντηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»  σε έγγραφο του Περιφερειάρχη για τους συχνούς χρήστες του οδικού άξονα, παραδέχεται ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη και η ΑΕ τώρα “επεξεργάζεται” σχέδιο εκπτωτικής πολιτικής, το οποίο “σύντομα” θα τεθεί σε εφαρμογή…

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε. επεξεργάζεται ένα σχέδιο εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και, όπως εκτιμάται, θα προσφέρει λύση σε εκείνους που πραγματοποιούν πολλαπλές διελεύσεις από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων». Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Αναστάσιος Μουρατίδης σε απάντησή του, επί σχετικού εγγράφου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων της Α.Ε., αναφέρει επίσης ότι η απαλλαγή συγκεκριμένων οχημάτων από την υποχρέωση καταβολής διοδίων μπορεί να γίνει μόνο με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών ΥΠΟΜΕΔΙ και Οικονομικών.