Στον Γενικό Γραμματέα για τη Στέγη Αυτιστικών «Ελένη Γύρα»

Με γονείς, εργαζόμενους και οικότροφους της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα»  που λειτουργεί στην Ζίτσα Ιωαννίνων συναντήθηκε  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Οι γονείς, οι εργαζόμενοι,  και ορισμένα από τα άτομα που φιλοξενούνται στη Στέγη επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα το πρωί της Τρίτης (27/11/12) και του επέδωσαν ψήφισμα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της  κρατικής χρηματοδότησης.

Ο κ. Σπυριδάκης ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρίδη για την πορεία   και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Στέγη στην 11χρονη λειτουργία της και μετέφερε την ανησυχία όλων πως με τη στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο, καθώς μειώνει την κρατική χρηματοδότηση, θα την οδηγήσει στο κλείσιμο.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Στέγη να συνεχίσει τη λειτουργία της  και την προσφορά της στα άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου.