Ηλ. Θεοδωρίδης: «Επενδυτικοί εισβολείς» τα ασφαλτικά

HLIAS«Επενδυτικούς εισβολείς, με πολιτική κάλυψη, που προστατεύονται από μια ισχυρή κάστα η οποία διοικεί τον τόπο» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο Ήπειρος TV1 και στην εκπομπή «Διαδρομές», τα “Ασφαλτικά Ελλάδος” ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Ηλίας Θεοδωρίδης, εξηγώντας τον χαρακτηρισμό επειδή οι «επενδυτές» αυτοί επιχειρούν να εισβάλλουν σε μία περιοχή όπου ήδη είχαν αναπτυχθεί ισχυρές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο κ. Θεοδωρίδης, για μια ακόμα φορά, επανέλαβε ότι θεωρεί εντελώς ασύμβατη την εγκατάσταση ασφαλτικών στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας όπου αναπτύσσονται οι ιχθυοκαλλιέργειες και επέμεινε ότι τα ασφαλτικά και τα πετρελαιοειδή, πρέπει να εγκατασταθούν – όπως σε όλο τον κόσμο συμβαίνει – κοντά στο λιμάνι και εκεί που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηγουμενίτσας.

Αποκάλυψε δε, ότι και ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας έχει παρέμβει με την κατάθεση προτάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέρ του αιτήματος των ιχθυοκαλλιεργητών για ακύρωση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που υπέγραψε η προκάτοχός του Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Απαντώντας σε ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος να υπογράψει ανάκληση της απόφασης της κ. Γεωργακοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά “υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο αλλά πρώτα θα περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ”, τονίζοντας δε ότι ο ίδιος έχει δημόσια τοποθετηθεί και ότι θα συνταχθεί στο πλευρό των ιχθυοκαλλιεργητών και των τοπικών φορέων.

Ο κ. Θεοδωρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυναμική του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική τη συνεισφορά του στην συναλλαγματική εισροή της χώρας και στις θέσεις εργασίας που δημιουργεί.