Τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών της Ηπείρου… Ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές….

ESXES_BOYLHΗ ανάρτηση του πόθεν έσχες των πολιτικών τείνει να μετατραπεί πλέον σε κακόγουστο αστείο. Κι αυτό γιατί έρχεται να καλύψει μόνο ένα μικρό μέρος της περιέργειας της κοινής γνώμης κι όχι ν’ απαντήσει σε ζητήματα ουσίας.

Αρκεί να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αφορούν στην περιουσιακή τους κατάσταση για το οικονομικό έτος 2011, χρήσης του 2010. Και φτάνουμε αισίως στο τέλος του 2012!

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ακόμη και οι φτωχότεροι έχουν τόσα ώστε να μπορούν να ζήσουν άνετα και τα παιδιά τους, ενώ αρκεί μία απλή ανάγνωση για να καταλάβει κι ο τελευταίος πολίτης ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι φτωχοί και σίγουρα δεν τους ακουμπά η οικονομική κρίση.

Εξαίρεση δεν αποτελούν οι εκπρόσωποι της Ηπείρου. Ακίνητα, καταθέσεις, αυτοκίνητα καταγράφονται σε όλα τα πόθεν έσχες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη να κρατά… τα σκήπτρα.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν στην προηγούμενη βουλή και όχι σε αυτή που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Έτσι αρκετοί από τους πρώην βουλευτές δεν είναι και νυν, ενώ τα πόθεν έσχες των σημερινών θα τα δούμε μετά έναν χρόνο περίπου.

Η εικόνα λοιπόν όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής έχει ως εξής:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Ιωάννινα

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.156 και το αφορολόγητο ποσό 66.493

Λοιπά εισοδήματα 81.678

Μαζί με μέλη της οικογένειάς του διαθέτει έντεκα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται κι αγροτεμάχια. Διαθέτει μετοχές στην Εθνική Τράπεζα συνολικής αξίας 1.855 ευρώ και οι καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν στις 121 χιλιάδες ευρώ.

Διαθέτει ένα αυτοκίνητο κι ένα σκάφος.

ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Άρτα

Φορολογητέο εισόδημα 22.666

Αφορολόγητο 18.976

Ο κ. Γκόκας διαθέτει δέκα ακίνητα στην πόλη της Άρτας και το Ξηροβούνι Άρτας, μετοχές σε δεκαεπτά διαφορετικές εταιρίες με το σύνολο της αξίας τους να φτάνει στις 30 χιλιάδες ευρώ περίπου και οι καταθέσεις ανέρχονται στις δέκα χιλιάδες ευρώ. Μετέχει σε μία επιχείρηση και διαθέτει δύο αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του κ. Γκόκα μετρούσε λίγους μήνες καθώς είχε διαδεχθεί τον κ. Παύλο Στασινό μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο του 2011.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ιωάννινα

Φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση 28.721

Αφορολόγητο ποσό 66.493

Άλλα εισοδήματα 81.816

Διαθέτει μαζί με μέλη της οικογένειάς του 35 ακίνητα τα οποία βρίσκονται στα Ιωάννινα, τους Χουλιαράδες, στο Κανάλι Πρέβεζας και την Κέρκυρα.

Διαθέτει μετοχές σε εννέα εταιρίες και οι τραπεζικές καταθέσεις μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ!

ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Θεσπρωτία

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.366 ευρώ.

Το αφορολόγητο φτάνει στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 24.907 ευρώ.

Διαθέτει δεκαπέντε ακίνητα στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα και οι τραπεζικές του καταθέσεις φτάνουν περίπου τις εκατό χιλιάδες ευρώ. Τέλος διαθέτει τρία αυτοκίνητα.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Πρέβεζα

Το φορολογητέο εισόδημα από την βουλευτική του αποζημίωση φτάνει στις 25.946 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν τις 47. 761 ευρώ.

Διαθέτει πέντε ακίνητα, τρία στην Πρέβεζα και δύο στην Αθήνα αλλά δεν έχει καμία μετοχή.

Το σύνολο των καταθέσεων του ανέρχεται στις 93 χιλιάδες ευρώ.

ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Άρτα

Το αφορολόγητο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 28.721 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 24,761 ευρώ.

Διαθέτει έντεκα ακίνητα στις περιοχές Αράχθου και Φιλοθέης Άρτας , έχει δύο αυτοκίνητα ενώ εμφανίζει μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις.

ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ιωάννινα

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση έφτανε στις 26.156 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές ανέρχονται στις 33.820 ευρώ. Διαθέτει 19 ακίνητα στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και το Δεμάτι Ζαγορίου. Οι τραπεζικές καταθέσεις που δηλώνει φτάνουν στις 48 χιλιάδες ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ Ιωάννινα

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στις 27.725 και το αφορολόγητο στις 68.493 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 80, 130 ευρώ.

Διαθέτει επτά ακίνητα στα Ιωάννινα και τη Νίκαια Αττικής, όρισμένα εκ των οποίων αποτελούν βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες, πάρκινγκ, και οι καταθέσεις μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του φτάνουν στις 175.550, διαθέτει δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα και μετέχει σε τέσσερις επιχειρήσεις.

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Άρτα

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική αποζημίωση του ανέρχεται στις 14.928 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.647 ευρώ. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 64.511 ευρώ.

Διαθέτει δέκα ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Άρτας, μετοχές πέντε διαφορετικών εταιριών και οι καταθέσεις του φτάνουν στις 73.711 ευρώ. Επίσης δηλώνει δύο αυτοκίνητα.

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιωάννινα

Το φορολογητέο εισόδημα του είναι 26.366 ευρώ και το αφορολόγητο 66.493. Τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 78.940 ευρώ.

Διαθέτει έντεκα ακίνητα στα Ιωάννινα, την Κηφισιά, την Πρέβεζα και τη Σύρο, διαθέτει μετοχές της Εθνικής και οι καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς φτάνουν και οι καταθέσεις του ανέρχονται περίπου στις 45 χιλιάδες ευρώ. Τέλος δηλώνει ένα αυτοκίνητο.

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Πρέβεζα

Το φορολογητέο ποσό από την βουλευτική του αποζημίωση ανέρχεται στις 26.706 ευρώ και το αφορολόγητο στις 66.493 ενώ τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Διαθέτει δεκαπέντε ακίνητα εκ των οποίων ένα βρίσκεται στην Κυψέλη και τα υπόλοιπα στην Πρέβεζα. Οι καταθέσεις είναι περίπου δεκαεννιά χιλιάδες ευρώ , δεν έχει μετοχές και διαθέτει δύο αυτοκίνητα.

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Άρτα

Το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται στις 22.971 ευρώ και το αφορολόγητο στις 92.429 ευρώ, ενώ τα εισοδήματα από άλλες πηγές φτάνουν στις 5.731 ευρώ.

Διαθέτει έξι ακίνητα στην Άρτα και τα Κεντρικά Τζουμέρκα και έχει μετοχές αξίας τριών χιλιάδων ευρώ περίπου σε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες. Οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονται στις 140 χιλιάδες ευρώ και έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.

πηγή: epiruspost.gr