Έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό της λωρίδας της Γάζας ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο»

Την έμπρακτη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ζητά η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης κ. Γιάννης Παπαδημητρίου. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Για πολλοστή ημέρα συνεχίζεται η βάρβαρη επιδρομή της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό της λωρίδας της Γάζας. Ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δολοφονεί Παλαιστινίους κάθε ηλικίας, μικρά  παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, να βομβαρδίζει σχολεία υπό την ευθύνη του ΟΗΕ και να προκαλεί τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη Γάζα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό. 
Παρά τη σιγή ιχθύος και τις «ίσες αποστάσεις», που τηρούν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και ασφαλώς και η ελληνική κυβέρνηση, το αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης φουντώνει σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και ένα μικρό αλλά γενναίο κομμάτι του ισραηλινού λαού.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου έχει υποχρέωση να εκφράσει την αμετάκλητη καταδίκη του και την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό. Πολύ περισσότερο, που η Περιφερειακή Αρχή δεν δίστασε στο πρόσφατο παρελθόν να «επενδύσει» σε εκθέσεις real estate στο Ισραήλ και οφείλει να συμπαραταχθεί με το αντιπολεμικό κίνημα και να καταδικάσει την πρωτοφανή βαρβαρότητα.
Για το λόγο αυτό, η παράταξή μας ζητά την έκδοση απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα εξής σημεία :
1. Καταδίκη των αεροπορικών και χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα και απαίτηση για άμεση διακοπή τους.
2. Τερματισμός της πολιτικής αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών.
3. Υποστήριξη στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα που ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει με το κράτος του Ισραήλ.
4. Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην πρωτοβουλίες συγκέντρωσης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τους κατοίκους της Γάζας αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
    Γιάννενα, 30/7/2014
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 Περιφερειακός Σύμβουλος
του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»