Κοινές δράσεις Περιφέρειας – «Διαζώματος» για τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

gitani

gitaniΟι ενέργειες για την υλοποίηση της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής με πυρήνα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με το προεδρείο και μέλη του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Ν. Ανατολιωτάκης, ο προϊστάμενος της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κ. Σουέρεφ, ο προϊστάμενος της ΛΒ’ Εφορείας κ. Γ. Ρήγινος, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Δωδώνης κ. Γ. Σμύρης, ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων, μέλος του Σωματείου κ. Ελ. Γκλίναβος, η αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κ. Ελ. Θεοχάρη – Σεπετά, καθώς και ο εθελοντής του σωματείου κ. Ν. Βαδιβούλης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος αναφέρθηκε στην πορεία της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήδη χτίζουμε το branding της διαδρομής. Η σχετική προκήρυξη έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αναζητούμε το γραφείο που θα μας προσφέρει τα ‘όπλα’ της επικοινωνίας και της επωνυμίας της συγκεκριμένης διαδρομής. Επίσης, επιδιώκουμε να εντάξουμε πιλοτικά στη νέα Προγραμματική Περίοδο, ενδεχομένως και φέτος, όλα τα αρχαιολογικά έργα στα επτά υπέροχα θέατρα της Ηπείρου, που θα συνοδεύονται όμως και με τις απαραίτητες κλασικές υποδομές, προκειμένου να δώσουμε προσθετική αξία στην ποιότητα της επισκεψιμότητας».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τα μέλη του Σωματείου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση αυτής της πολιτιστικής διαδρομής. «Η δουλειά που έχει γίνει στο συντονισμό του πολιτισμού με όλες τις άλλες παραμέτρους για να φτάσουμε να έχουμε εισροή τουρισμού, και μάλιστα όχι ασυντόνιστα, έγινε και από τη δική τους πλευρά. Αυτή η δουλειά μας δίνει το δικαίωμα στη νέα Προγραμματική Περίοδο να ‘παντρέψουμε’ την καινοτομία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη στον τόπο μας. Εμείς, ως Περιφέρεια Ηπείρου, είμαστε αρωγοί και ευχαριστούμε γιατί πιλοτικά όλο αυτό ξεκινά από την Ήπειρο».

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την οργάνωση τριών συναυλιών που θα πραγματοποιήσει υπό τη αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «ΑΙΟΛΟΣ» στους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Δωδώνης (επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων).