«Λαβράκια» του ΣΔΟΕ στους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου… Σε εξέλιξη οι έλεγχοι

SYNETAIRISMOI XRHMATAΤο σκάνδαλο σε δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, το οποίο αποκαλύπτεται μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου….

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν στο Epiruspost.gr καλά ενημερωμένες πηγές, σε εξέλιξη βρίσκονται κι άλλοι έλεγχοι σε συνεταιρισμούς και συνεταιριστικές επιχειρήσεις και αποκαλύπτουν στην κυριολεξία πράγματα και θαύματα.

Η ολοκλήρωσή τους, μέσα στο επόμενο διάστημα και η δημοσιοποίηση των ευρημάτων θα αποτελέσει πραγματική αποκάλυψη για τα τεκταινόμενα, τα οποία φτάνουν μέχρι και σε περίεργες εξαγωγές στην Αλβανία!

Οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί τους οποίους ερεύνησε το ΣΔΟΕ, μεταξύ των άλλων, είχαν εντάξει στον Αναπτυξιακό, μεγάλα επενδυτικά προγράμματα. Μόνο που δεν υλοποίησαν σχεδόν τίποτα από όσα προβλέπονταν στα σχέδιά τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων.

Υπερκοστολογήσεις, αλλοίωση παραστατικών και άφαντοι θάλαμοι είναι ορισμένα από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ.

Σε μία περίπτωση το πρόστιμο που έχει επιβληθεί ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη καθώς δεν αποκλείονται οι ποινικές ευθύνες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που γνώριζαν όσα συνέβαιναν επί σειρά ετών. Έτσι σήμερα δεν πέφτουν από τα σύννεφα….

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, ειδικά όσο οι έλεγχοι προχωρούν σε βάθος.