Θέατρο Πολυθέαμα: Με μια τρυφερή μολότωφ στην Ηγουμενίτσα

afisa-tryferi-molotovTo Politheatro παρουσιάζει το έργο του Γκουστάβο Οτ  ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, με τους Όλγα Παππά και Θοδωρή Γκόγκο.

Η παράσταση που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στα Ιωάννινα ταξιδεύει στην Ηγουμενίτσα για δύο μόνο παραστάσεις!

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στον Αρλεκίνο (Κουγγίου – Κιάφας 22) στην Ηγουμενίτσα.

Το βραβευμένο με το διεθνές βραβείο Ricardo Lopez Aranda (Ισπανια, 2003) επέλεξε να παρουσιάσει αυτή τη σαιζόν ο επαγγελματικός θίασος του Politheatro.

Πρόκειται για μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια κωμωδίας και δράματος.

Ένα θεατρικό έργο που μιλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση, τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο  και την έλλειψη ταυτότητας.

Ο Γκουστάβο Οτ με όπλο του την ειρωνία και το χιούμορ μιλά για όλα, μέσα από ένα έργο το οποίο τον ώθησε σε μια νέα εποχή δραματουργικής γραφής.

Τι ακριβώς είναι ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’;

Είναι ένα ‘κοκτέιλ’ θεμάτων με συνεχείς ανατροπές που πρόκειται να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή!

Πόσο αντέχεις να μάθεις αυτό που σου κρύβει ο άλλος , αλλά και κατά πόσο μπορείς να ξεχωρίσεις το ίδιο το ψέμα απ’την αλήθεια, όταν το παρελθόν σου χτυπά ξαφνικά  την πόρτα κάνοντας το  παρόν σου να καταρρέει ;

Ένα επιτυχημένο ζευγάρι, ένα καταχωνιασμένο παρελθόν, ένα κλωνισμένο παρόν και ένα επίπλαστο μέλλον.

Έτσι είναι ‘Η τρυφερή σου μολότωφ’. Ένα παιχνίδι κατόπτρων όπου ο θεατής βλέπει σιγά σιγά να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο.

Αυτό είναι το μήνυμα!

Λίγα λόγια για τον Γκουστάβο Οτ

Γεννήθηκε στη Βενεζουέλα (Καράκας, 1963). Άρχισε να γράφει για το θέατρο από τα φοιτητικά του χρόνια και σπούδασε τη θεατρική γραφή στο Λονδίνο με δασκάλους όπως ο Χάρολντ Πίντερ. Έχει γράψει συνολικά 33 θεατρικά έργα ενώ παραστάσεις των έργων του ανεβαίνουν με επιτυχία σε πολλές χώρες της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Το 1992 ίδρυσε στο Καράκας το θέατρο San Martin του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης μέχρι σήμερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του θεάτρου του Οτ είναι η έκπληξη που επιφυλάσσει το τέλος. «Οι τελευταίες σελίδες δεν είναι οι τελευταίες στιγμές, αντιθέτως είναι όλες οι στιγμές μαζί. Η ένταση στις τελευταίες σελίδες μιας αγάπης, μιας πρόκλησης, μιας φιλίας. Αλλά ταυτόχρονα και οι τελευταίες σελίδες της αξιοπρέπειας ή της βίας, οι τελευταίες σελίδες της τυχαιότητας.»

Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα εξής βραβεία: Διεθνές Βραβείο Δραματουργίας Tirso de Molina (Ισπανία, 1998) Διεθνές Βραβείο  Ricardo López Aranda (Ισπανία, 2003) Β΄Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό Σύγχρονης  Δημιουργίας και Ανανεωτικής Δραματουργίας του ΙNΑΕΜ στο Καράκας το 2006Β΄ Βραβείο Δραματουργίας του Torreperogil (Ισπανία, 2007) Το 2002-2003 επελέγη ως συμμετέχων στο πρόγραμμα “New Works Now!” του Public Theater της Νέας Υόρκηςκαθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Δραματουργίας La Mousson d’ été στη Γαλλία και La Mousson à  Paris στην Κομεντί Φρανσαίζ.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης

Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Σχεδιασμός & Εκτέλεση Φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες : Χρήστος Γκλίβας

Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Στεφανίδη

Γραφιστικά: Μιχάλης Διαμάντης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου

 

Στα ηχογραφημένα κομμάτια ακούγονται οι φωνές των: Βαγγέλης Αθανασίου, Abdo Khasan, Σεμέλη Παπαοικονόμου, Δημήτρης Κάλλος, Βαιος Πανουργιάς

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Όλγα Παππά

Θοδωρής Γκόγκος

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

­Συνέντευξη του σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόγκου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κάπο για το ένθετο Πολιτιστικές διαδρομές Ηπείρου που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Νέοι Αγώνες

http://www.neoiagones.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=5516:politheatro-q—q&catid=25:2013-01-06-15-46-54&Itemid=70

­Κριτική του δημοσιογράφου Γιώργου Τσαντίκου στην εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών

http://www.agon.gr/news/120/ARTICLE/28046/2014-11-27.html

 

 

Δείτε τα teaser trailer της παράστασης στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=QBNMQlNjx9k

https://www.youtube.com/watch?v=QBNMQlNjx9k

https://www.youtube.com/watch?v=Qg4dUhZZjsY

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 9.15μμ στον Αρλεκίνο (Κουγγίου – Κιάφας 22)

Γενική είσοδος 10 ευρώ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2665027827-6979575599

e-mail : politheatro2@gmail.com

http://www.politheatro.blogspot.com