ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Nα μην καταργηθεί κανένα από τα Νηπιαγωγεία της Νέας Σελεύκειας!

Nα μην καταργηθεί κανένα από τα Νηπιαγωγεία της Νέας Σελεύκειας!

Αρνούμαστε τη μεθοδευμένη συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων.

Με αιφνιδιαστική εισήγηση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπ/σης Θεσπρωτίας σχεδιάζεται η συγχώνευση-κατάργηση του ενός από τα δύο Νηπιαγωγεία της Ν. Σελεύκειας με σκοπό την «εξοικονόμηση πόρων».

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για τυπική και μόνο διαδικασία που δε θα έχει επιπτώσεις στη φοίτηση των νηπίων και στις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών , ξέρουμε καλά ότι θα συμβούν τα ακριβώς αντίθετα. Ακόμη λιγότερα νήπια θα γίνονται δεκτά, με κίνδυνο να αποκλειστούν τα προνήπια αφού η νομοθεσία δε θεωρεί υποχρεωτική τη φοίτησή τους. Σίγουρα θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στα τμήματα, υποβαθμίζοντας την εκπαίδευσή τους και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Με δεδομένο ότι ήδη έχει μειωθεί ο αριθμός των νηπιαγωγών από φέτος και λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση να «εξοικονομηθούν πόροι» θα οδηγηθούμε στη διαθεσιμότητα-απόλυση εκπαιδευτικών. Άλλωστε, η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι κάπως έτσι υλοποιείται το success story στην εκπαίδευση : καταργήσεις θέσεων, κλείσιμο σχολείων, στοίβαγμα παιδιών, υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας… επιστροφή στο Μεσαίωνα.

Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να πείσει ότι σε μια περιοχή με αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό και ήδη ακάλυπτες ανάγκες πρόσβασης  νηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αντί να σχεδιάζεται η ίδρυση ενός ακόμα νηπιαγωγείου για να καλύψει χωροταξικά την περιοχή, οι αρμόδιοι εισηγούνται κλείσιμο ενός από τα υπάρχοντα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «πόροι προς εξοικονόμηση».

Η δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά είναι δικαίωμα .

Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια (4-6 ετών).

Όλα τα παιδιά στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας